OPINIE! Cum au pierdut UDMR+PNL voturi dintr-un sfert de județ, la viitoarele locale, din cauza PSD

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Codrenii din zona Amati-Tatarasti – Homorod au protestat ieri fata de situația în care stagnează deja de vreo 4 ani, cea a drumului de legătură către municipiul Satu Mare. Spunem ca situația se menține deja de 4 ani pentru ca înainte de începerea lucrărilor, au mai fost vreo doi ani în care oamenii din zona au vociferat pe marginea acestui subiect, ba chiar au pichetat sediul Consiliului Județean, cerând sa li se repare drumul.

Procddura a fost inițiată de fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Stef, care a fost continuata de actuala conducere UDMR+PNL. Multe voci au spus încă de atunci ca totul a fost o înțelegere în spatele ușilor închise, între PSD sau chiar Mircea Govor și conducerea Consiliului Județean, ca lucrarea sa ajungă în traista celor de la Tehnic Asist, despre care se cunoaște ca este firma de casă a PSD, cea care a avut monopol ani de zile la contractele cu instituțiile statului în Județul Satu Mare. Ba mai mult, licitația a fost contestata și recontestata pana când singurii care au rămas în cursa au fost cei de la Tehnic Asist, asa ca poveștile despre “asta e procedura, asta e birocrația, noi nu avem ce face” sa fie spuse altora, căci nici noi, nici locuitorii din zona nu mai înghițim astfel de povesti.

Suntem și mai îndreptățiți sa credem acest lucru după ce firma și-a cerut insolventa, asta după ce a rămas fără cele mai multe contracte de întreținere pe care le avea înainte, și care mai presus de munca, le aducea bani.

Bun, acum oamenii au ieșit în strada și se pare ca sunt suficient de inițiați sau informați de alții despre ce înseamnă drum județean, drum comunal și cei care răspund de acest drum al chinului. Astfel oamenii nu se revolta la adresa primarilor, ci la adresa Consiliului Județean, la adresa președintelui Pataki și a vicepreședintelui Rus, care s-au dovedit a fi depășiți de situație. Și am tinde sa credem, după cum ii știm pe oamenii din zona, ca nu se vor opri la un singur protest, dar cel efervescent vor protesta anul viitor la urne, pentru ca șanse ca drumul lor sa fie asfaltat pana atunci sunt aproape de zero.

Asta pentru ca primul termen al procesului de insolventa a Tehnic Asist a fost amânat din 6 iunie pe 20 iunie, termen la care trebuia ca instanta sa aprobe sau sa respingă ideea ca Tehnic Asist sa subcontracteze aceste lucrări unei alte firme, care sa le continue.

In aceasta situație varianta cea mai plauzibila este cea în care toată procedura se va reface de la zero, de la licitație, amenajare de șantier și toate celelalte, ceea ce va face ca lucrările eventual sa înceapă pe când vor avea loc alegerile locale, dar nici o șansă să fie gata. Iar asta, ii va costa la urne pe cei de la UDMR și PNL, pentru ca cei din aceasta zona “nu vor mai merge pe fenta” și pe promisiuni, având nevoie sa vadă asfalt pe toată lungimea drumului pentru a mai crede în cineva și ceva.

Bine, acum Consiliul Judetean încearcă sa le arunce niște praf în ochi locuitorilor din zona, atât la propriu cât și la figurat, afirmând ca vor realiza acțiuni de întreținere a drumului în regim propriu, dar asta nu înseamnă în nici un caz asfalt și cu atât mai puțin, nu înseamnă că în 2 luni de zile drumul nu va fi iar plin de gropi și de hartoape, care vor creste din nou tensiunea locuitorilor, dar mai ales a transportatorilor.

Bine, nici cei de la UDMR și PNL nu s-au obosit sa ii imbuneze pe locuitori, căci nu au făcut minimul de efort de a se prezenta în strada sa discute cu oamenii, probabil fiindu-le frica sa nu își strice cumva mașinile pe acel drum, pe care “înălțimile” lor nu circula, căci este doar pentru muritorii de rand.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *