Directorul spitalului confirmă: fotografa din spital prestează servicii pe secția de nou născuți fără știrea conducerii

HomeActualitate

Directorul spitalului confirmă: fotografa din spital prestează servicii pe secția de nou născuți fără știrea conducerii

În urma unei anchete pornite de site-ul nostru de știri în cursul zilei de ieri, cu privire la o firmă care prestează servicii fotografice pe secția d

O ploaie de câteva minute a paralizat din nou orașul
A depășit viteza legala cu 100 de km/h. Polițiștii i-au săltat permisul pe loc
Excursie în jurul lumii, cu ajutorul muzicii, vineri la MusiCat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urma unei anchete pornite de site-ul nostru de știri în cursul zilei de ieri, cu privire la o firmă care prestează servicii fotografice pe secția de nou-născuți, noi detalii ies la suprafață. Așa cum am anticipat încă de ieri, la mijloc sunt interese particulare și o mare ilegalitate.

CUM AR TREBUI SĂ FIE, CA SĂ FIE LEGAL

Ca o activitate economică să se desfăsoare legal în interiorul spitalului județean, prestată de către o firmă privată, e nevoie să fie îndepliniți câțiva pași. În primul rând firma care ajunge să presteze serviciile trebuie să fie decisă în urma unei licitații publice cu strigare, iar mai apoi să se aprobe o hotărâre de consiliu județean în acest sens. Ei bine, așa ceva nu există în cazul serviciilor fotografice de la spitalul județean, lucru confirmat atât de analiza hotărârilor de consiliu județean de anul trecut, unde nu apare o astfel de hotărâre cât și de managerul spitalului județean, Adrian Marc.

„Nu există nici un demers legal pentru aprobarea unui astfel de serviciu pe acea secție și nici o hotărâre de Consiliu Județean”, afirmă Adrian Marc pentru obiectiv-sm.ro

Acesta a afirmat că nu știe cum a ajuns acea firmă, respectiv fotografă să presteze servicii pe secția de nou-născuți, dacă a adus-o cineva sau dacă s-a recomandat, dar va fi realizată o anchetă în acest sens.

NOI ACUZAȚII ALE MĂMICILOR

După publicarea articolului de ieri, am fost contactați de mai multe persoane care au ținut să își împărtășească experiențele legate de fotografa de la spital.

Una dintre persoane afirmă că nu a dorit achiziționarea fotografiilor de la firma în cauză, chiar dacă și-a dat acordul ca bebelușul să fie fotografiat. Ba mai mult, nici nu a dat fotografei datele de contact pentru a putea intra în legătură pe viitor pentru a obține fotografiile, dar mămica ar fi fost sunată insistent timp de aproximativ 2 săptămâni de către fotografă, pentru a-i face noi și noi oferte pentru a cumpăra un album cu pozele bebelușului. Acest lucru ar însemna că fotografa a primit datele de contact ale mămicii din alte surse. Nu am vrea noi să indicăm din ce surse, dar e ușor de înțeles că cineva a mers la limita penalului în sprijinirea fotografei, dacă ceea ce spune mămica se confirmă.

O altă mămică afirmă că ea a fost încântată de ideea de a avea poze cu nou născuții ei, și a achiziționat și chiar achitat serviciul oferit, dar nu a primit nici o poză, iar de la data nașterii și până acum au trecut câteva luni.

Spitalul Județean va remite un punct de vedere mai amplu asupra subiectului, despre care managerul Adrian Marc a fost surprins să afle din presă, afirmând că nu știa nimic despre existenșa lui, deși acest serviciu fotografic este activ pe secția de nou născuți de mai bine de 7 luni.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!