OPINIE! Cum am putea să ne trezim în 2020 cu Mircea Govor, din nou, șefuț prin Consiliul Județean

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După trei ani de guvernare, cu trei guverne, peste 80 de miniștri și cei mai important lider social democrat în pușcărie, PSD este compromis total și are mici șanse să mai cunoască ce înseamnă puterea, cel puțin pentru un mandat.

Acest lucru înseamnă că cei care vor candida și la alegerile locale de anul viitor vor fi persoane de sacrificiu, care vor candida doar să aibă și partidul candidați, dar fără șanse reale de a câștiga cele mai importante posturi din administrație. Totuși cu multă dibăcie politică, ca să nu îi spune „jocuri de culise” PSD ar putea să ajungă să aibă ceva locuri călduțe.

Cum? Prin negocieri, vindere de suflete și tăieri de capete.

La primăria municipiului Satu Mare nu e mare înghesuială, bătălia fiind pe ideea „ du-te tu, ba du-te tu” ca și viitor candidat din partea PSD, căci nimeni nu vrea să fie pierzător din start, mort din fașă.

Situația ar putea fi puțin diferită la Consiliul Județean, nu că ar avea cineva șanse să ajungă președinte de Consiliu Județean de la PSD, asta dacă alegerile rămân într-un singur tur, cu un UDMR cu peste 30% din județ. Dar ce ați zice dacă, prea bine cunoscătorul de jocuri politice, Mircea Govor, ar fi cel care se oferă „să se sacrifice” și să candideze la Consiliul Județean. Nu că ar crede nici el că are șanse să fie președinte, ci pentru că știe toate ușile din dos pe care poate intra pentru a obține un post călduț de șefuț pe la județ.

În prezent Mircea Govor este consultant, îl consultă pe Pataki când vine vorba de diferite interese, nu doar de drumuri, căci la o firmă de asfaltări îi merge „cartea de muncă” acestuia, obișnuit fiind din trecut cu firmele de asfaltări. Prietenia cu Pataki și cu UDMR e rezolvată deja, deci pentru Mircea Govor nu mai rămâne decât să ajungă în Consiliul Județean, căci pe urmă negociază el cum trebuie ca să fie bine să nu fie rău.

De unde știm că Mircea Govor + Pataki = interese comune? Când consilierul local Ciprian Crăciun i-a supărat pe cei de la UDMR, Pataki i-a cerut lui Govor să își arate fidelitatea față de UDMR iar acesta nu a ezitat și într-o ședință în care Crăciun lipsea a cerut colegilor să îi reducă la tăcere pe acesta, să nu mai atace UDMR-ul. Bineînțeles că planul nu i-a ieșit, dar cine știe când mai primește a doua șansă, căci celor de la UDMR le trebuie buni executanți ai ordinelor, pe care le răsplătesc cu firmituri de la masa bogaților.

Acesta e un scenariu mai mult decât posibil pentru 2020, dar cei de la PSD se tem că Mircea Govor va ajunge din nou la butoane în partid mai devreme, căci organizația va ajunge la momentul alegerilor interne înainte de cele locale, plus că mai au de trecut o campanie electorală în care șansele lor se apropie vertiginos de zero pentru a câștiga, măcar pe județ, iar orice înfrângere în alegeri știm că se soldează cu capete tăiate, mai ales celor de la conducere.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *