OPINIE!!! Fac membrii PSD înțelegeri „pe la spate” cu UDMR? – să fim atenți la ce se va întâmpla la Transurban

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

PSD nu a reușit să intre în grațiile UDMR de trei ani de zile încoace, pe fondul orgoliului că maghiarii au fost ținuți pe tușă de fostul primar Dorel Coica, acesta neacordându-le nici un post de viceprimar în mandatul său, deși UDMR avea o reprezentare numeroasă în Consiliul Local.

Când a venit rândul UDMR să preia puterea, PSD a fost făcut istorie și orice tentative de negociere au avut un singur deznodămând, eșecul. Putem vedea asta prea bine și la Consiliul Județean, acolo unde UDMR preferă să țină un post de vicepreședinte gol decât să îl ofere oricărui alt partid, cu atât mai puțin celor de la PSD, care pe de o parte nu au fost prea abili în negocieri politice iar pe de altă parte au ezitat să intre sub comanda directă a UDMR.

Dar totuși, strategia UDMR a fost una inteligentă și care a făcut să își pună PSD-ul la picioare. Cel puțin o parte din membrii, adică cei unși directori de vechiul primar Coica, pe care UDMR nu i-a schimbat, ci a preferat să îi fidelizeze și să îi atragă de partea lor. Făcându-le un serviciu, aceștia sunt datori la rândul lor să facă UDMR-ului, cu altă ocazie, bine aleasă un alt serviciu.

Pentru a vedea dacă membrii PSD trădează partidul pentru a menține funcția, e nevoie să fim atenți săptămânile viitoare la Transurban, acolo unde lui Ionuț Bujor, managerul uns de Coica, îi expiră mandatul. Nu e nevoie să facem filozofii pe marginea ideii că persoanele competente sunt menținute în funcție pe baza rezultatelor și a muncii și alte baliverne de astea, căci știe toată lumea că doar interesele de grup mențin un director în funcție, căci nu am ajuns încă o țară normală în care partidele să nu încerce să își impună oameni fideli în instituții cheie și în funcții bine plătite, ca recompensă pentru munca depusă în partid.

Deci, lui Ionuț Bujor îi expiră curând contractul de management, iar la Transurban va trebui numit un director. Este de văzut dacă directorul Transurban va trăda partidul pentru a-și menține fotoliul de conducere, respectând cerințele celor de la UDMR, sau va avea coloană vertebrală și va spune pas unor jocuri de culise doar ca să își securizeze interesul personal. Cu ochii pe directorul Transurban sunt și colegii de partid, care se tem de o trădare, semnele acesteia fiind date deja, atunci când Ionuț Bujor a insistat să își mențină soția în sistemul public, după ce aceasta nu a mai avut loc de muncă la prefectură, locul ei fiind ocupat de persoana care s-a întors la muncă din concediu de maternitate. Ionuț Bujor nu a dorit să își lase soția „șomeră” sau să își caute un loc de muncă în sistemul privat, așa că a apelat la cei de la UDMR pentru a o primi într-un post public, provizoriu, până se găsește ceva mai bun pentru ea.

Și știm cu toții că locuri de muncă nu se dau așa, pe ochi frumoși sau pe zâmbete pe sub mustață, ci pe reciprocitate, serviciu contra serviciu, iar astfel de servicii se cer tocmai în momente cheie. Să vedem dacă directorul Transurban e dispus să facă servicii pentru UDMR, trădând PSD și când îi va veni acestuia nota de plată în acest caz.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *