OPINIE!!! Cum arată o dușmănie de ochii lumii – cu zâmbete și distracție atunci când crezi că nu te vede nimeni

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Politica sătmăreană nu este altceva decât un lung șir de prietenii cu istorie, ceea ce a și făcut ca de-a lungul anilor să vedem mereu aceeași oameni care s-au perindat prin diverse funcții, oameni care au căzut mereu în picioare și oameni care, indiferent de ce guvern a fost la putere, ei au avut mereu puterea.

Este descrierea care se potrivește ambelor personaje de astăzi, pe care le leagă o prietenie de pe la începutul istoriei PNL din Satu Mare, prietenie care a fost mereu pusă mai presus de orice interes pentru comunitate și de orice mișcări politice.

Deși aflați în partide rivale care manifestă o dușmănie reciprocă, PNL atacând constant și neobosit ALDE, cât timp a fost la Guvernare, pe plan național, cei doi, Adrian Albu și Ovidiu Silaghi nu au lansat niciodată atacuri politice unul împotriva partidului pe care îl conduce celălalt. Ba chiar mai mult, la alegerile europarlamentare, Adrian Albu a fost acuzat de o serie de colegi că ar fi avut intenția ca PNL să îl ajute pe Ovidiu Silaghi să prindă un mandat de europarlamentar, lucru la care membrii simpli din partid s-au opus cu desăvârșire.

Ce ar avea de povestit cei doi, la o nuntă cu ștaif, savurând o țigară? Multe, atât lucruri personale, cât și politică, iar când spui politică, spui direct aranjamente.

Probabil Ovidiu Silaghi îl învăța pe Adrian Albu cum să facă pentru a rămâne pe veci președinte, indiferent de cât de rău va ajunge partidul și ce scoruri infime va obține în alegeri, iar pe de altă parte Adrian Albu l-ar fi putut învăța pe Ovidiu Silaghi cum să ajungă la putere și să nu aibă nici o putere, doar căi deschise spre ce dorește.

Lăsând supozițiile la o parte, nu e exclus ca cei doi să pună la cale și o viitoare alianță la alegerile locale de anul viitor, asta după ce ideea de alianță PNL – ALDE a fost discutată public și la Alba Iulia de conducerea centrală PNL, iar cei din ALDE cer ruperea imediată a alianței care există cu ProRomânia.

Din peisaj mai lipsește doar Mircea Govor, al treilea personaj din „sfânta treime a politicii sătmărene”, care oricum are relații bune cu cei doi, pe Ovidiu Silaghi „transferându-l” la PSD ca să mai prindă un mandat de parlamentar în urmă cu câțiva ani ca să scape de urmărirea penală, iar relația cu Adrian Albu am expus-o noi în urmă cu un an, când un colaborator al site-ului nostru i-a surprins într-o atmosferă extrem de jovială, la povești.

Tot ce „dă cu virgulă” acum e demersul lui Mircea Govor de a pune mâna din nou pe puterea totală din PSD, pentru a putea face jocurile cum își dorește el, astfel încât să aibă cu ce veni la masa negocierilor lângă cei doi.

Dacă mai punem în calcul că în ultima perioadă Mircea Govor i-a intrat în grații lui Pataki Csaba, la rândul său președinte de organizației județeană, la UDMR, nu mai rămâne decât să fim siguri că județul va fi condus de cum vor ei, nu de cum vom vota noi.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

1 thought on “OPINIE!!! Cum arată o dușmănie de ochii lumii – cu zâmbete și distracție atunci când crezi că nu te vede nimeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *