Horn distrus de incendiu, la o casă de locuit de pe Drumul Careiului

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit ieri dimineaţă, în jurul orei 11:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unei case de locuit, situată pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

Forţele de intervenţie au reușit stingerea cu operativitate a flăcărilor, care se manifestau la hornul casei, protejând restul imobilului. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de fum.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost coșul de fum necurățat.

Reamintim cetăţenilor importanţa curăţării periodice a coşurilor de fum, acestea fiind o componenta importanta a instalaţiei de incalzire, ce are rolul de a evacua gazele, rezultate din arderea combustibilului, la o cota de siguranţă.

 

Redăm, în continuare, câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece, în ceea ce privește folosirea mijloacelor de încălzire:

– Apelați la persoane sau firme autorizate pentru verificarea, curățarea și repararea coşurilor de fum, aceste operaţiuni fiind obligatorii cel puţin o dată pe an;
– Asiguraţi-vă că instalaţiile interioare sunt verificate, la termen, numai de către firme autorizate. Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii;

– Montați detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

Sursa: ISU Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *