Iar se dau lucrurile peste cap cu zona metropolitană – ce spune Prefectul: „Noi luni vom analiza situația”

HomeActualitate

Iar se dau lucrurile peste cap cu zona metropolitană – ce spune Prefectul: „Noi luni vom analiza situația”

O informare trimisă de la Ministerul Afacerilor Interne, departamentul pentru situații de Urgență și postata pe pagina de Facebook a Primăriei Satu Ma

Adrian Cozma:”PNL își dă examenul reconstrucției”
Atenție, se fură! O fată de 15 ani a rămas fără telefon, furat de trei copii
Tânăra dispărută din Satu Mare. A plecat la cumpărături și nu s-a mai întors acasă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

O informare trimisă de la Ministerul Afacerilor Interne, departamentul pentru situații de Urgență și postata pe pagina de Facebook a Primăriei Satu Mare scoate în evidență faptul că orice localitate care intră in raza de 30 km de municipiu este considerat în zona metropolitană.

La Satu Mare nu s-a recunoscut Zona Metropolitană infiintață în 2013 și decizia de a implementa zonsa metropolitană la 30km de raza municipiilor va intra la alegerea Prefecturilor și a Departamentelor pentru Situații de Urgență județene.

Prefectul Radu Bud afirmă că nota de la Ministerul Afacerilor Interne nu are un termen de implementare, astfel că la nivel județean nu se impune o dată până la care se poate implementa soluția dată, ceea ce înseamnă că aprobarea soluției cu zona metropolitană la 30 km de municipii poate fi amânată până la ieșirea din starea de alertă.

„În primul rând, dacă luăm o rază de 30 km de la municipii, adică de la Satu Mare și de la Carei, ne rămâne o zonă foarte mică în care nu se poate circula fără adeverință în afara localității, cum ar fi Hododul, Certeze, am intra chiar până în Ungaria cu această rază de 30 km, iar aceste persoane din zonele neacoperite de aceste zone metropolitane, care de fapt sunt niște soluții generaliste transmise de la București dar care nu au aplicare peste tot în țară, s-ar putea simți discriminați.
La urma urmei, cei care au de mers și de venit de la muncă pot să se deplaseze pe baza adeverinței de la angajator, pe baza unei legitimații de la locul de muncă, iar cei care care au motive întemeiate de deplasare pot să o facă pe baza unei declarații pe proprie răspundere scrise o singură dată pentru o perioadă de 30 de zile. Doar cei care nu au motive justificate și care se plimbă degeaba prin județ nu se pot deplasa in afara localității.
Noi la Satu Mare ne vom întruni luni pentru a discuta pe marginea acestei informări, dacă o vom pune în aplicare sau nu”, a declarat prefectul Radu Bud pentru www.obiectiv-sm.ro
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0