Mărturia unei sătmărence „Autoritățile ne zic că putem intra pe la Petea, dar maghiarii stau pe traseu și ne dirijează spre Nădlac”

HomeActualitate

Mărturia unei sătmărence „Autoritățile ne zic că putem intra pe la Petea, dar maghiarii stau pe traseu și ne dirijează spre Nădlac”

Autoritățile române afirmă că au o relație bună cu omologii maghiari pentru a facilita accesul românilor pe teritoriul Ungariei, pentru tranzit, spre

Dacian Cioloș îi așteaptă pe locuitorii din Carei la o intalnire, în 2 mai
Primarul Kereskenyi Gabor a dat dispoziție ca mașinile abandonate pe spațiul public să fie ridicate
A început spălarea străzilor – APASERV ia locul Florisalului la spălat străzile
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Autoritățile române afirmă că au o relație bună cu omologii maghiari pentru a facilita accesul românilor pe teritoriul Ungariei, pentru tranzit, spre frontiera română. Ba mai mult, la sfârsitul săptămânii trecute s-a decis deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei, inchise în starea de urgență, printre acestea fiind și cele din județul Satu Mare, Petea și Urziceni, autoritățile prezentând chiar traseele agreate de autoritățile maghiare spre aceste puncte.

Doar că oamenii simpli că diferența dintre realitate și declarații este una enormă, asta după ce s-au confruntat cu situația „din teren”. O familie de sătmăreni întoarsă din Germania a realizat „pe pielea ei” că lucrurile nu stau chiar așa dincolo de graniță.

„Am venit acasă din Germani, eu sotul și cei doi copii minori. Am luat-o pe traseul indicat de autorități spre Petea, fiind din judetul Satu Mare. Doar că nu am fost lăsați să ajungem la Petea, pentru că pe traseu se află polițiști maghiari cu armele la vedere care ne repetau obsesiv „Nem, nem, Nădlac”, indicându-ne direcția în care să ne continuăm drumul. Deci sunt inutile toate informările autorităților, dacă nu există o realitate în ceea ce spun și oamenii nu pot ajunge la vămile indicate”, a declarat sătmăreanca.

Neavând de ales, familia de sătmăreni a luat-o spre Nădlac pentru a intra în țară, așteptându-se la aglomerări și timpi mari de așteptare, dar au avut surpriza ca în două ore să treacă vama, asta nu înainte de a se lovi de o altă inepție.

„Am pornit la drum cu declarațiile făcute de acasă, acele declarații ce trebuie completate la vamă, tocmai in ideea de a nu mai pierde timpul la graniță. Ne-am făcut declarațiile eu cu soțul, trecând pe declarații și copiii, fiind minori. Doar că la vamă ni se comunică faptul că nu sunt corecte, că trebuie declarații pe proprie răspundere pentru toți patru, deci inclusiv pentru copilul de 6 luni. Ce proprie răspundere are un copil de șase luni? Mi se pare o absurditate ce poți să ceri, mi se pare o absurditate să mai îngreunezi situația de trecere a frontierei, în condițiile în care sunt mii de oameni care stau la rând să intre în țară, doar pentru că tu vrei declarații pe proprie răspundere de la un copil de la 6 luni și de la unul de 5 ani”, a mai declarat sătmăreanca.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 2
 • comment-avatar

  Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I
  may revisit once again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and
  continue to guide others.

 • comment-avatar

  Hi mates, nice article and nice arguments commented at
  this place, I am truly enjoying by these.

DISQUS: 0