OPINIE!!! Alegeri în Satu Mare – cursa pentru locul 2 – toți vor să câștige, pierzând

HomeBreaking NewsOpinii

OPINIE!!! Alegeri în Satu Mare – cursa pentru locul 2 – toți vor să câștige, pierzând

Alegerile nu sunt despre a convinge lumea, despre a obține voturi, despre a lansa promisiuni ce pot fi realizate, ci e strict despre înțelegerile de c

VINE FRIGUL | SE FURĂ “PE RUPERE” LEMN LA SATU MARE
Țigări de contrabandă în valoare de 183.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României
Tânăr de 19 ani cu dosar penal | Ce a făcut acesta –>
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Alegerile nu sunt despre a convinge lumea, despre a obține voturi, despre a lansa promisiuni ce pot fi realizate, ci e strict despre înțelegerile de culise care se fac și aranjamentele politice trasate de pe acum, care stabilesc împărțirea funcțiilor de mai târziu.

În Satu Mare, cu actuala împărțire a forțelor politice, cei de la UDMR pot deschide șampania și sărbători, pentru că o gamă atât de largă de opțiuni pentru electoratul român, îi fac câștigători. Mai toți cei care privesc spre linia de pornire a campaniei electorale își doresc să câștige doar locul doi, nu primul loc, un loc care le asigură un „premiu” frumușel, de patru ani lângă ciolan și lângă butoane, unde dacă nu controlezi totul măcar ai un cuvânt de spus, din când în când, atunci când primești acest drept.

Cu excepția celor de la USR-PLUS, care sunt la prima experiență de acest gen și sunt idealiști, crezând că se bot bate cu ursul cu pieptul dezgolit și mâinile goale, doar Adrian Cozma mai speră să fie buturuga mică ce poate răsturna carul mare, conform vorbei vechi românești.

Restul celor implicați în viața politică, fie că vorbim de liberalii aflați de partea lui Adrian Albu, fie că vorbim de cei din PSD sau ALDE sau PMP sau ProRomânia, toți speră doar la un loc doi, un loc care să îi aranjeze pentru a ajunge cât mai aproape de un scaun cu importanță pe care îl frece degeaba sau în interes propriu timp de 4 ani, de unde să nu iasă din cuvântul celor din UDMR, dar nici să nu își asume nimic în toată această perioadă.

Nimeni nu se mai luptă cu UDMR, nimeni nu își dorește să „bată” UDMR-ul, ci toți sunt interesați doar să se bată unul pe celălalt, ca mai apoi să apară învingători din această luptă infimă, în fața celor de la UDMR, pentru a-și cere drepturile. E ca o bătălie de mafioți, o bătălie pentru teritoriu, unde câștigătorul se prezintă în fața celui care conduce tot cartelul, pentru a-i cere să conducă și teritoriul furat de la concurentul înfrânt.

Nu este exclus să se ajungă și la un armistițiu, atâta timp cât pe cei de la PSD îi interesează mai mult Consiliul Județean iar pe cei de la PNL primăria și astfel să se așeze la masă toate cele trei părți, ca un triunghi amoros asumat și să se împartă pe funcții, unii la primărie sub bagheta UDMR-ului iar ceilalți la Consiliul Județean. Singurul personaj care îi încurcă e Adrian Cozma, care le cam dă bătăi de cap celor de la PSD și le strică socotelile electorale, dar le dă fiori și colegilor de partid din organizația municipală, căci dacă aduna voturi mai multe pe municipiu decât adună candidatul de primar, are avântul necesar să înlăture conducerea organizației municipale și să decidă retragerea de la negocierile cu UDMR.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 5
DISQUS: 0