USR PLUS prezintă încă un exemplu de ”competență” a administrațiilor sătmărene

HomeCampanie electorala

USR PLUS prezintă încă un exemplu de ”competență” a administrațiilor sătmărene

Județul Satu Mare ar putea înflori turistic, dacă resursa de apă termală ar fi exploatată. Menționăm faptul că proiectul ștrandului Beltiug este menț

Mihai Huzău explică cum și-au negociat toate partidele înfrângerea în fața UDMR
Scrisoarea liderilor UDMR, Pataki Csaba si Kereskenyi Gabor pentru sătmăreni, la sfârșit de campanie electorală
Radu Cristescu, PSD, contraatac la Adrian Cozma, după conferința de ieri
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare ar putea înflori turistic, dacă resursa de apă termală ar fi exploatată.
Menționăm faptul că proiectul ștrandului Beltiug este menționat la prima poziție în cadrul portofoliului de proiecte prioritare din cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului Satu Mare 2012 – 2020 și totuși acest proiect nu s-a finalizat. De ce? Scuze în administrațiile locale se vor gasi tot timpul…competența și implicarea e mai greu de găsit!
Din seria eșecurilor repetate ale administrațiilor sătmărene, vă supunem atenției proiectul stațiunii Băile Beltiug.
Staţiunea Băile Beltiug din judeţul Satu Mare, renumită pentru vindecarea reumatismului, a fost demolată în 1986, iar încercările repetate de reconstituire au eşuat din birocraţie sau din lipsa banilor.
Printre puţinele lucruri care amintesc de perioada în care staţiunea Beltiug funcţiona se numără şi o locomotivă cu aburi folosită pentru încălzirea apei de tratament.
În 1995, Guvernul a declarat Băile Beltiug staţiune de interes naţional. A început construcţia unui hotel de aproape 4.300 de metri pătraţi.
În 1996 s-a oprit finanțarea și evident lucrările.
După alţi zece ani, din fonduri Phare s-a construit o staţie de epurare, drumul din incintă a fost asfaltat, iar parcările trasate. Totul a costat peste un milion de euro.
La peste trei decenii de la închiderea staţiunii, apele minerale zac în continuare în adâncuri iar câțiva paznici păzesc zi şi noapte ruinele.

Băile Beltiug, un alt eșec al administrațiilor locale și județene

Județul Satu Mare ar putea înflori turistic, dacă resursa de apă termală ar fi exploatată.Menționăm faptul că proiectul ștrandului Beltiug este menționat la prima poziție în cadrul portofoliului de proiecte prioritare din cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului Satu Mare 2012 – 2020 și totuși acest proiect nu s-a finalizat. De ce? Scuze în administrațiile locale se vor gasi tot timpul…competența și implicarea e mai greu de găsit!Din seria eșecurilor repetate ale administrațiilor sătmărene, vă supunem atenției proiectul stațiunii Băile Beltiug.Staţiunea Băile Beltiug din judeţul Satu Mare, renumită pentru vindecarea reumatismului, a fost demolată în 1986, iar încercările repetate de reconstituire au eşuat din birocraţie sau din lipsa banilor.Printre puţinele lucruri care amintesc de perioada în care staţiunea Beltiug funcţiona se numără şi o locomotivă cu aburi folosită pentru încălzirea apei de tratament.În 1995, Guvernul a declarat Băile Beltiug staţiune de interes naţional. A început construcţia unui hotel de aproape 4.300 de metri pătraţi.În 1996 s-a oprit finanțarea și evident lucrările.După alţi zece ani, din fonduri Phare s-a construit o staţie de epurare, drumul din incintă a fost asfaltat, iar parcările trasate. Totul a costat peste un milion de euro.La peste trei decenii de la închiderea staţiunii, apele minerale zac în continuare în adâncuri iar câțiva paznici păzesc zi şi noapte ruinele.

Publicată de PLUS Satu Mare pe Vineri, 4 septembrie 2020

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!