NOUL COD ROȘU – Pericol de lacăt pe ușile restaurantelor din Satu Mare
Proprietarii restaurantelor din municipul Satu Mare se pregătesc din nou de scenariul roșu care se va instala de mâine, 09.03.
Scenariul roșu, din păcate, pune la încercare multe restaurante, deoarece, cu greu se poate supraviețui doar cu permisiunea serviciilor pe terase deschise, din cauza vremii încă nefavorabile și, cu livrările, iar proprietarii vor trebui să găsească soluții pentru a se adapta situației.
De exemplu Bogdan Fușle, patronul restaurantului Capricci, care va trebuie să renunțe la un anumit număr de personal, va trebui să reducă anumite costuri și să trimită 120-130 de angajați în șomaj tehnic. Bogdan ne spune că „nu am de unde să susțin restul numărului de personal pe lângă șomajul tehnic ca să își acopere și ei cheltuielile”. Acesta, din toate cele 16 puncte de desfacere ale afacerii pe care le are, mai păstrează pe zona de terasă doar 3.
„Eu personal nu consider că restaurantele au fost de vină pentru propagarea mai mare a virusului și nu știu în ce măsură a fost nevoie de acest lucru, dar ce putem face? Ne adaptăm situației”, ne spune patronul restaurantului Miorița din Satu Mare, Lucian Iacob. Acest restaurant, nu va avea parte de reducerea de personal, ci doar o să trimită un număr de angajați în șomaj tehnic.
Din fericire, vremea nefavorabilă nu va mai dura mult, iar patronii restaurantelor nu vor mai trebui să trimită angajații în șomaj tehnic și să încerce să îi ajute cu resursele lor proprii.
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare