Drujbele au răsunat în centrul orașului. Maghiarii au câștigat prima ediție a TimberKing

HomeActualitate

Drujbele au răsunat în centrul orașului. Maghiarii au câștigat prima ediție a TimberKing

Sâmbătă, centrul orașului Satu Mare, mai exact Piața 25 octombrie a fost punctul de întâlnire al tuturor celor care iubesc domeniul forestier și grădi

Un bărbat a murit în pădurile din Țara Oașului după ce un arbore a căzut peste el
Povestea copacului „împletit” din Satu Mare. Cum ignoră lumea o poveste extraordinară
Accident la pădure în Borlești. Un bărbat s-a ales cu coloana secționată
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sâmbătă, centrul orașului Satu Mare, mai exact Piața 25 octombrie a fost punctul de întâlnire al tuturor celor care iubesc domeniul forestier și grădinăritul, cu tot ce înseamnă acestea, de la utilaje, la tehnici de lucru. Evenimentul care a adunat câteva sute de persoane în public și câteva zeci ca spectatori a fost TimberKing Contest, un concurs forestier pentru profesioniști, aflat la prima ediție în Satu Mare, organizat de către firma AgroPataki în parteneriat cu Husqvarna.

Evenimentul a debutat la ora 17, tocmai bine după oprirea ploii și a fost compus din trei probe pentru echipele de profesioniști, 10 la număr. Prima probă a fost cea de schimbare a lanțului de la drujbă contracronometru. Unii au reușit să scoate timpi incredibili, pe când alții au fost mai stângaci și s-au mai și accidentat, dar toate acestea au fost rezultatele spiritului competitiv care i-a făcut să ajungă acolo.

IMG_0275 IMG_0222

În cea de-a doua probă concurenții au trebui să taie doi bușteni, unul așezat în plan înclinat și unul declinat, prin două tăieturi. Tăietura executată de jos în sus și cea executată de sus în jos trebuiau să se întâlnească la mijloc, iar rondeaua să respecte anumiți parametrii. Unii concurenți s-au mișcat atât de repede și cu o precizie atât de mare încât au uimit și juriul cu dexteritatea lor.

La cea de-a treia probă concurenții au avut de curățat un arbore de crengi, tot o probă contra cronometru, în care s-a verificat abilitățile și viteza fiecăruia, fără însă să se afecteze trunchiul arborelui. Drijbele pur și simplu au alunecat pe trunchiul de copac, pe care unii l-au curățat perfect.

Concurs forestier concurs forestier

În urma celor trei probe și a adunării punctajelor de la fiecare, podiumul a fost format din: Locul III – Echipa Pompierii Satu Mare, Locul II  – echipa Pop France 2 , iar primul lor a revenit echipei Toth Kisgep din Nyiregyhaza. De precizat este că echipa câștigătoare este una profesionistă, învățată cu astfel de competiții, la care participă frecvent, față de alte echipe care s-au aflat la prima competiție de acest gen.

IMG_0240 IMG_0233

Evenimentul a avut și un concurs pentru public, spectatorii fiind motivați să participe la cele două proble de premiul constând într-um motofierăstrău Husqvarna pus la bătaie. Locul întâi a fost ocupat de Petru Roca. Cei care nu au concurat au putut să admire și utilajele și sculele forestiere și de grădinărie care au fost expuse, de mare impact fiind mașina de tuns iarba care se mișcă singură pe gazon ocolind obstacolele întâlnite în cale. Cei de la AgroPataki și Husqvarna au realizat acest eveniment fiind inspirați de conceptul World Logging Championship, fiind mulțumiți de rezultatele primei ediții și promițând și o a doua ediție.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!