Violatorii și criminalii sunt liberi pe străzi. În județul Satu Mare există peste 10.000 de infractori în libertate

HomeReportaje

Violatorii și criminalii sunt liberi pe străzi. În județul Satu Mare există peste 10.000 de infractori în libertate

Județul Satu Mare se prefigurează a fi un județ sigur din punct de vedere al numărului scăzut de infracțiuni și randament al angajaților Inspectoratul

Un bărbat din Căpleni a fost jefuit chiar în casa infractorului
49 de familii s-au mutat în noile locuințe ANL. Atenționare hazlie a primarului pentru chiriași
Petrecere și voie bună pregătite pentru locuitorii comunei Santău cu ocazia Zilei Comunei
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare se prefigurează a fi un județ sigur din punct de vedere al numărului scăzut de infracțiuni și randament al angajaților Inspectoratului Județean de Poliție. Totuși cifrele din spatele activității polițienești ridică multe semne de întrebare și pot da fiori, dacă vă gândiți că trei violatori se plimbă liberi pe străzi, după ce polițiștii și procurorii nu au reușit să îi identifice și să îi pedepsească.

Conform unor date furnizate de către Inspectoratul Județean de Poliție în urma unei solicitari, rezultă că județul are în libertate peste 10.000 de infractori, care au comis diferite fapte contrare legii din 1997 până în prezent.

Sunt 6240 de dosare penale cu autor necunoscut de rezolvat pe masa oamenilor legii, cel mai vechi dintre acestea datânddin 1997, fiind vorba de o crimă a cărui autor nu a fost nici până acum identificat.

Cel mai vechi furt al cărui autor se plimbă și acum în libertate datează din anul 2003, fiind în înregistrate la poliție 4734 de astfel de dosare defurt cuautor necunoscut, cel mai nou fiind din 2016. Pentru tâlhărie mai sunt căutați încă 147 de infractori, respectiv acesta este numărul de dosare cu autor necunoscut acumulate din 2006 și până în prezent.

La capitolul înșelăciuni cu autor necunoscut sunt înregistrate 187 de dosare, cele mai multe fiind actuale, dat fiind faptul că metoda cea mai des întâlnită în aceste dosare a fost „accidentul”, în care diferite persoane, în special bătrâni, sunt sunați și li se cer bani sub pretextul că cineva din familie a făcut un accident și e nevoie de sume generoase pentru a fi scăpat de pușcărie.

Și trei violatori sunt încă în libertate, printre cetățenii pașnici, pe stradă. Celmai vechi dosar de viol cu autor necunoscut este înregistrat în anul 2009.

În urma însumării tuturor dosarelor cu autor necunoscut, se poate afirma, ca sinteză, că în județ există peste 10,000 de infractori în libertate. Probabil unii dintre autori sunt aceeași în diferite dosare sau unii dintre ei sunt deja după gratii pentru alte fapte comise ulterior.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!