Sătmărean plecat cu bani împrumut în Londra, ajuns să trăiască zi de zi doar printre VIP-uri. Să ne mândrim cu el!

HomeReportaje

Sătmărean plecat cu bani împrumut în Londra, ajuns să trăiască zi de zi doar printre VIP-uri. Să ne mândrim cu el!

Pentru mulţi români, străinătatea nu a fost neapărat un loc izbăvitor, unde să câştige bani pentru a-şi întreţine familia, ci şi locul unde să fie res

Bărbat găsit căzut pe un drum din județ. Polițiștii l-au salvat după ce fratele său l-a bătut bine
Două accidente în doar câteva ore în Carei. Două femei au fost rănite
Luna Decembrie e și luna musafirilor, nu doar a cadourilor. Nu îi mai înghesui, cazează-i la Yago
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pentru mulţi români, străinătatea nu a fost neapărat un loc izbăvitor, unde să câştige bani pentru a-şi întreţine familia, ci şi locul unde să fie respectaţi şi munca lor să fie recunoscută. Este şi cazul sătmăreanului Cristian Irimuş care a găsit în Anglia recunoaştere pe care nimeni nu i-o oferea în România.

Cristian Irimuş a plecat din România în urmă cu patru ani, plecarea lui fiind una atipită faţă de a majorităţii românilor care părăsesc ţara pentru că îşi doresc mai mulţi bani. Cristian şi-a dorit cu totul altceva, şi-a dorit o altă viaţă, alte oportunităţi şi altă civilizaţie. În ţară a lucrat ca agent de vânzări, domeniu în care a câştigat un salariu peste media altor români, având maşină de serviciu,telefon şi laptop, aproape o viaţă la care alţii doar visează. Cu toate acestea, el şi-a dorit mai mult, şi-a dorit o nouă provocare în viaţă, departe de sistemul care simţea că îl ţine pe loc.

„Mi-am dorit să văd lumea, mi-am dorit să cunosc mai mult. Am luat 2.000 de lire împrumut de la o bancă din România şi am plecat să încep o nouă provocare, în Anglia. Am reuşit să îmi plătesc datoriile după primul an de muncă în Anglia, iar de atunci strâng banii. La început am lucrat ca spălător auto, unde am câştigat 3,5 lire pe oră. Lucram pentru un turc. Apoi am găsit un loc de muncă de livrator pizza, plătit cu 4 lire pe oră, plus mâncare. Aşa am început noua viaţă în Anglia”, explică Cristian Irimuş.

Şi-a făcut treaba cu seriozitate şi determinare, chiar dacă munca îi era destul de prost plătită. Pentru el a fost mai important că primea recunoaştere şi era apreciat de cei pentru care lucra.

„În timp ce lucram ca livrator pizza îmi aşteptam licenţa de «driver hire», adică de şofer de închiriat. Eram obişnuit să conduc mult, îmi place să conduc şi e un job mai bine plătit decât ce aveam eu, deci nu aveam de ce să nu mi-l doresc şi să îl accesez, dacă mi-a fost la îndemână. Uşor am crescut, mi-am luat şi licenţa şi am devenit din livrator de pizza şofer de închiriat. Dar şi acest domeniu îl consider doar un pas intermediar, pentru că se poate mai bine de atât. Vreau să ajung în categoria cea mai înaltă a şoferilor de Rolls Royce sau Bentley, unde salariile sunt de 8.000 – 9.000 de lire pe lună”, explică Cristian primii paşi şi planurile de viitor.

Fostul internaţional italian Gianluca Vialli a fost unul dintre clienţii lui Cristian FOTO Facebook/Cristi Irimuş

În prezent Cristian Irimuş este şoferul vedetor care au nevoie de maşină cu şofer în Londra, pentru a se deplasara între diverse locaţii, fie ele ieşiri publice sau întâlniri private. Lucrează cinci zile pe săptămână, cele două zile de repaus fiindu-i respectate cu sfinţenie. Stă la volan zilnic între 10 şi 12 ore, depinde de la zi la zi, dar munca sa este plătită pe măsură, câştigând între 600 şi 800 de lire pe săptămână. Dar în aceeaşi măsură cu banii, îl încântă modul în care este apreciat de către vedete, de către colegi şi de către toţi cei cu care relaţionează.

„Mă consider la un nivel de viaţă mediu, mă simt superapreciat, această apreciere te duce la gânduri pozitive şi te îndrumă să faci o muncă profesionistă, unde nu e loc de greşeli. Vedetele sunt foarte diferite faţă de cele de la noi, diferenţa mare este mentalitatea, nicidecum talentul. Se comportă super normal şi sunt foarte sociabili şi deschisi!”, afirmă Cristian.

Dintre vedetele pentru care a deschis portiera maşinii se numără boxerul Manny Pacquiao, fotbaliştii Jamie Carragher de la Liverpool, Rio Ferdinand de la Manchester, fostul internaţional italian Gianluca Vialli, dar şi vedete din lumea muzicii, precum cântăreţul Craig David, Chloe Jasmine – concurentă la X-Factor în Marea Britanie, Louis Walsh – membru al juriului în acelaşi show TV, sau Sophie Ellis-Bextor şi Peter Andre, alte nume din lumea muzicii britanice.

Despre întorsul acasă,spune că deocamdată nu se pune problema. Cristian se simte mult prea bine în Anglia pentru a se întoarce definitiv acasă. Vine în vizite, destul de des, se implică activ în viaţa comunităţii din oraşul Tăşnad de unde provine, dar cel puţin 8 ani nu are de gând să plece din Londra.

Jamie Carragher, câştigător al Champions League şi Cupa UEFA a accepat să se pozeze cu Cristian FOTO Facebook Cristi Irimuş

„Momentan nu m-aş întoarce în ţară din cauza birocraţiei şi a politicii tâmpite care o avem. Şi aici există corupţie, dar la un nivel foarte înalt care nu afectează traiul mediu sau pe cel sărac. Am 32 de ani, poate pe la 40 mă voi întoarce. Am soţia cu mine, îmi e foarte bine aici. Momentan nu reinvestesc banii pe care îi fac, ci îi strâng. Mi s-au oferit acasă beneficii, să mă întorc în Tăşnad, dar nu vreau deocamdată. Dacă ar fii să dau un sfat celor care care sunt tentaţi să vină în străinătate e că au nevoie de multă dorinţă, ambiţie şi să muncească mult. Trebuie să ştie că dacă vin aici  trebuie să accepte să facă destul de multe compromisuri, cel puţin la început”, explică Cristian.

Cristian Irimuş nu se consideră neapărat un exemplu pentru alţii, dar se doreşte a fii o demonstraţie a faptului că România mai are mult de muncă pentru a reuşi să ofere oamenilor valoroşi recunoaşterea care o merită, fiind deocamdată la nivelul în care încearcă să le ofere bani pentru a-i ţine în ţară.

Chloe Jasmine este una dintre participantele cele mai renumite de la X-Factor din Marea Britanie FOTO Facebook/Cristi Irimuş

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0