Trei târguri de Crăciun la care sătmărenii au acces cu mai puțin de 200 euro. Paralela45 are prețuri care bat concurența

HomeLifestyle

Trei târguri de Crăciun la care sătmărenii au acces cu mai puțin de 200 euro. Paralela45 are prețuri care bat concurența

Perioada sărbătorilor de iarnă îi îndeamnă pe sătmărenitot mai mult la vacanţe, în care să redescopre spiritul Crăciunului şi bucuria sărbătorilor de

Moș Crăciun de „mall” povestește zilnic două ore cu copiii: „Nu îţi vine a crede cât sunt de darnici, până la un moment dat, când ajung adulţi”
Ce au trimis sătmărenii în pachet, de Crăciun, pentru rudele care nu au venit acasă de sărbători
Tendințele anului în împodobirea bradului aduc citricele și lemnul în prim plan
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Perioada sărbătorilor de iarnă îi îndeamnă pe sătmărenitot mai mult la vacanţe, în care să redescopre spiritul Crăciunului şi bucuria sărbătorilor de iarnă cu toate tradiţiile şi obiceiurile lor. Pentru că România nu este prea ofertantă în acest sens, târgurile de Crăciun fiind modeste, cei mai mulţi iau drumul marilor capitale europene, unde pot petrece un sejur cu aceleaşi sume cu care o pot face în ţară.

Conform directorului Paralela 45 Satu Mare, majoritatea târgurilor de Crăciun se deschid la 1 Decembrie, fiind accesibile oricărui buzunar. Acesta recomandă trei târguri de Crăciun, a căror vizitare timp de 2 zile te costă sub  200 de euro.

„Şi în 2016 cel mai căutat târg de Crăciun este cel de la Viena. Tarifele pentru un weekend la Viena, în luna decembrie, încep de la 115 euro/persoană, sumă în care este inclus transportul cu autocar din Satu Mare, ghid, cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun. Acesta este cel mai vândut pachet pentru târgul de Crăciun de la Viena. Varianta transportului în regim propriu este tot mai puţin o opţiune pentru români.

Al doilea târg ca număr de turişti români pe care îl atrage este cel de la Praga. Oraşul are un aer boem, numeroase obiective istorice sunt concentrate în zona centrală, astfel că nu prea este necesar folosirea mijloacelor de transport în comun. Tarifele pentru un weekend la Praga cu autocar inclus, hotel de 4 stele, mic dejun şi ghid încep de la 135 euro/pers., afirmă Mircea Spătar, directorul filialei din Satu Mare a Paralela45.

Ceva mai scumpe sunt târgurile de Crăciun rămân cele din Germania, acestea depăşind puţin bugetul de 200 de euro. Vizitarea unui târg de Crăciun din Dresda, Nurnberg sau Munchen, cu transport cu avionul, cazare două nopţi la hotel de 3 stele şi mic dejun, are un cost ce începe cu 200 euro, preţurile putând creşte în funcţie de pretenţii şi dorinţe.

Mircea Spătar atrage atenţia asupra unui târg care atrage tot mai mulţi turişti în ultima vreme şi care are potenţial de a le concura pe celelalte, mai renumite. Este vorba de târgul de Crăciun de la Cracovia, pentru care interesul a crescut semnificativ. „Un sejur la Cracovia cu autocar, ghid, hotel de 3 stele cu mic dejun pentru 2 nopţi, începe de la 115 euro/pers. Având în vedere că tarifele practicate în Cracovia pentru majoritatea produselor sunt cu mult sub cele din vest, acest târg vă permite folosirea unui buget mai redus pentru cheltuielile cu cadourile”, informează Mircea Spătar.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!