Tendințele anului în împodobirea bradului aduc citricele și lemnul în prim plan

HomeLifestyle

Tendințele anului în împodobirea bradului aduc citricele și lemnul în prim plan

Ajunul Crăciunului este cu siguranță unul dintre momentele cele mai așteptate de peste an, fiind momentul ideal pentru a ne înfrumuseța și împodobi ca

Polițiștii sunt cu ochii în patru pentru a depista brazi furați
O casă din Satu Mare a ars de la o lumânare uitată sub brad
Târgul de Crăciun prinde formă. În 30 noiembrie va fi inaugurat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ajunul Crăciunului este cu siguranță unul dintre momentele cele mai așteptate de peste an, fiind momentul ideal pentru a ne înfrumuseța și împodobi casa, de a pune în valoare fiecare colț al casei în acord cu spiritul sărbătorilor de Crăciun. Cel mai așteptat moment este însă cel în împodobim bradul.

Dacă în urmă cu câțiva ani se foloseau toate ornamentele strânse peste ani și implicit toate culorile posibile, acum cromatica pentru bradul de Crăciun și restul ornamentelor din casă se alege cu grijă, folosindu-se o culoare, cel mult două.

„Culori care se poartă în 2016 și care totodată oferă o notă elegantă casei, sunt alb/argintiu, auriu/cupru, sau poate ceva mai simplu, culoarea lemnului, iar pentru cei îndrăzneți și mereu în ton cu tendințele anului, pot folosi culori precum, albastrul, de la cel deschis până la cel marin, sau mov pal.
Cu siguranță cel mai important ornament de Crăciun este bradul, iar pe acesta trebuie să punem accent și să îl scoatem în evidență. În zilele noastre, împodobirea lui tinde să fie una simplă și frumoasă. Aici ne vin în ajutor globurile clasice, cu diferite forme dar nu trebuie să uităm de decorațiunile naturale, cum ar fi figurinele din lemn, conuri de brad, scorțișoara și de ce nu, bumbac sau felii de citrice uscate, care să încânte cu mirosul lor specific.”, afirmă designerul de interior Raluca, de la LucArt Design

15300616_1293624610708626_542111221_nAceasta este adepta materialelor naturale și de aceea anul acesta s-a axat, și recomandă tuturor, decorațiuni de Crăciun din lemn, gravate și debitate cu laser, pe care le și creează.
Pe lângă înlocuirea decorațiunilor clasice cu cele de lemn, Raluca recomandă și renunțarea la beteala clasică.

„Dacă până acum foloseam beteala, de anul acesta putem renunța la ea și să o înlocuim cu panglica lată din organza, cu motive de Crăciun, păstrând cromatica. Nu trebuie să uităm de nelipsitele luminițe de brad, care ajută să scoatem în evidență decorațiunile dar și silueta acestuia. Toate aceste detalii ne ajută să însuflețim mai mult bradul și să îl facem spectaculos.”, afirmă Raluca.

Decorarea casei pentru Crăciun nu trebuie să necesite un buget mare, fiind nevoie de mai multă creativitate decât de bani. Accentul pe detalii și realizarea unor decorațiuni hand-made pot da o notă aparte casei de sărbători.

12499319_1051034648280656_1658746949_o

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!