Viktor Orban promite autostradă până la granița Ungariei cu Satu Mare

HomeReportaje

Viktor Orban promite autostradă până la granița Ungariei cu Satu Mare

Premierul Ungariei s-a aflat într-o vizită scurtă, de doar câteva ore, la Satu Mare, unde a avut o întâlnire cu Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Vizi

Satu Mare ar putea avea acces la cel mai mare coridor rutier european
JURNAL DE CĂLĂTORIE|||Ziua 2 – Lecție de patriotism
Consilierul Adrian Cozma vrea proiect pentru tronson de autostradă de la Satu Mare la Suplacu de Barcău
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Premierul Ungariei s-a aflat într-o vizită scurtă, de doar câteva ore, la Satu Mare, unde a avut o întâlnire cu Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Vizita primului ministru maghiar a fost una atât din postura de conducător al poporului cât şi de conducător al partidului FIDESZ, care în ultima perioadă a acordat un sprijin puternic UDMR, mai ales de când a debutat campania electorală.

Întâlnirea celor două părţi a fost una scurtă, în spatele uşilor închise, preţ de mai bine de 30 de minute, după care cei doi preşedinţi de partid au ieşit public într-o cofnerinţă de presă. Kelemen Hunor a fost extrem de scurt, exprimând mulţumirea pentru sprijinul primit în campanie. Acesta a citat din premierul maghiar, zicând, referitor la viitoarele alegeri „O victorie mică, un viitor mic, o victorie mare, un viitor mare”

Discursul premierului Viktor Orban a fost unul mobilizator, acesta cerându-le maghiarilor să iasă în număr cât mai mare la vot pentru că doar prin reprezentare în parlament din partea UDMR aceştia se pto bucura pe viitor de bunăstare. Acesta nu s-a ferit să recunoască că Ungaria este interesată de bunăstarea României, pentru că are o influenţă şi asupra lor.

„Deci, în a dori succes României există şi un interes din partea Ungariei, aşadar noi vă dorim succes, noi vă dorim să vă dezvoltaţi în următorii ani, cum vedem şi astăzi semnele evoluţiei din trecut. Însă în acest spaţiu politic, în Parlamentul de la Bucureşti, comunitatea maghiară din România trebuie să aibă o reprezentanţă puternică. Eu sunt o persoană optimistă şi cred că sunt argumente pentru repezentanţa acestei comunităţi, dar nu înseamnă să fii înţelept, nu înseamnă să fii şi orb, deci trebuie să vedem că există fenomene, să există evoluţii în viaţa comunităţii maghiare din România, în lumea politică din România care ar putea periclita viaţa acestei comunităţi. Vorbesc aici despre tendinţe. Considerăm că, din când în când, comunitatea maghiară nu este respectată în felul în care ar trebui să fie, însă consider că aceasta poate fi pusă în paranteză în cazul unei abordări pozitive din partea politicului românesc.”, a afirmat premierul maghiar

Întrebările venite pentru premier au fost limitate şi au primit răspuns scurt. Acesta a afirmat că s-a adresat maghiarilor din regiunea Partium şi nu celor din Ţinutul Secuiesc pentru că orice parte mică este importantă pentru ansamblu, iar referitor la faptul că diplomaţii maghiari au refuzat recepţia dedicată zilei de 1 Decembrie, acesta a afirmat:

”Eu sunt tradiţionalist şi cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îţi asumi conflictul sincer decât să ai două feţe. În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, aşadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă şi către români, pentru că măcar nu îi minţim. Eu consider că diplomaţia maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră şi onestă”, a replicat Viktor Orban.

Premierul a mai precizat în câteva cuvinte și cererea înaintată de primarul Kereskenyi Gabor, aceea de a ajuta într-un fel județul Satu Mare, pentru a-l lega de rețeaua de autostrăzi din vestul Europei. Viktor Orban a afirmat că se va lua în calcul realizarea unei autostrăzi până la granița Ungariei cu România, respectiv în zona județului Satu Mare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!