Tot mai mulți sătmăreni atrași de practica Mindfulness. Unde poți practica acest tip de meditație

HomeLifestyle

Tot mai mulți sătmăreni atrași de practica Mindfulness. Unde poți practica acest tip de meditație

Oamenii care compun societatea actuală devin de la o zi la alta mult mai ocupaţi şi captivi în rutina de zi cu zi, după cum o arată şi studiile. Odată

Moș Crăciun vine mai devreme la salonul de masaj al lui Tudor Gherman. Luna cadourilor începe în noiembrie
Avalanșă de promoții în 2017 la masaj. Tudor Gherman surprinde toată concurența
Trei locuri din județ unde te simți ca în occident – restaurant, relaxare și cazare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Oamenii care compun societatea actuală devin de la o zi la alta mult mai ocupaţi şi captivi în rutina de zi cu zi, după cum o arată şi studiile. Odată cu tehnologizarea masivă au crescut şi sarcinile pe care oamenii le îndeplinesc simultam, pierzându-şi în acest fel concentrarea şi atenţia asupra unei multitudini de lucruri din jurul lor.

Se spune astfel că oamenii nu mai trăiesc clipa prezentă, ci sunt captivi în gândurile lor. Pentru a putea să îşi recapete atenţia şi limpezimea gândurilor, tot mai mulţi dintre ei apelează la o practică destul de nouă pe teritoriul României, mindfulness.

„Trăim într-o societate aglomerată şi foarte ocupată. Vă dau câteva exemple: O mamă împătureşte hainele, în timp ce este atentă la un copil care se joacă şi celălalt care se uită la televizor. Sau: îţi plănuieşti ziua, în timp ce îţi bei cafeaua şi asculţi radioul, şi apoi intri direct în activităţile zilnice, dar între timp, cu gânduri să planifici şi ceva pentru weekend. Însă, în graba asta de a-ţi îndeplini toate sarcinile, te poţi afla în situaţia în care pierzi legătura sau conexiunea cu timpul prezent, nefiind conştient de faptul că deja o parte din sarcini sunt îndeplinite, că timpul a trecut rapid, că ai fost îngrijorat, stresat şi te mai durea şi capul. Ai avut timp să observi faptul că afară, chiar dacă este frig, stă să ningă? Ai observat că, în drum spre locul tău de muncă, încă mai sunt frunze în copaci? Mindfulness este practicat cu scopul de a-ţi focusa atenţia pe momentul prezent şi acceptându-l fără să judeci”, explică Anca Orha, practicant de mindfulness.

Mindfulness este de fapt un tip de medicaţie cu rădăcini străvechi Buddhiste, dar aceasta a fost adaptată şi pentru cei mai religioşi, care rostesc diverse rugăciuni şi incantaţii atunci când o practică. Scopul final este ca cei care participă să plece acasă mult mai încărcaţi de energie şi să poată dezvolta o atenţie sporită.

„Mindfulness înseamnă atenţie permanentă. Atenţie permanentă asupra fiecărui moment din viaţa ta. Moment în care eşti permanent conştient de gândurile tale, sentimente, senzaţii ale corpului şi mediu înconjurător. Mindfulness implică de asemenea şi acceptarea, însemnând faptul că suntem atenţi la gândurile şi sentimentele noastre, însă nu ne judecăm. Când practicăm Mindfulness gândurile noastre se acordează la ceea ce simţim în acel moment, în loc să analizeze situaţii din trecut sau teorii pentru viitor”, mai afirmă Anca Orha, care practică acest tip de meditație în salonul ei din cartierul Mircro 16

Anca Orha practică acest de meditaţie de mai bine de un an iar numărul celor care i se alătură creşte periodic.

Pe Anca Orha o găsiți pe Facebook pentru programări și detalii:

https://www.facebook.com/shamianca/?fref=ts

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!