Un psiholog sătmărean ne învață cum să nu cădem pradă cumpărăturilor de cadouri în exces

HomeLifestyle

Un psiholog sătmărean ne învață cum să nu cădem pradă cumpărăturilor de cadouri în exces

Perioada sărbătorilor de iarnă este una în care toată lumea devine mai sensibilă, doar că această sensibilitate nu are doar părţi bune ci se manifestă

Moș Crăciun de „mall” povestește zilnic două ore cu copiii: „Nu îţi vine a crede cât sunt de darnici, până la un moment dat, când ajung adulţi”
Un psiholog sătmărean vă recomandă să amânați cât puteți momentul în care le spuneți copiilor că Moș Crăciun nu există
Ce inseamna cadourile din dragoste
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Perioada sărbătorilor de iarnă este una în care toată lumea devine mai sensibilă, doar că această sensibilitate nu are doar părţi bune ci se manifestă şi în mod negativ asupra unor persoane. Cei care se simt singuri sau simt nevoia de atenţie şi de acceptare în aceste zile se folosesc de cumpărături pentru a se simţi mai bine şi pentru a avea o stare psihologică mai bună, ajungându-se la cumpărături în exces, pentru sine sau pentru o mulţime de alte persoane.

Acest mecanism de exprimare a frustrărilor poate fi combătut însă, printr-o pregătire psihologică temeinică înainte de a ieşi din casă sau de a accesa un site pentru cumpărături.

„Cumpărăturile în exces, dependenţa de cumpărături, de a lua acasă tot ce e atrăgător în magazine, poartă un nume.I se spuene ONIOMANIA – – dependenţa de cumpărături. Aceasta se datorează unui mcanism există în momentul cumpărăturilor, mai exact este vorba despre o frustrarea afectivă. Cel care se cufundă în cumpărături percepe o emoţie negativă din partea unei persoane dragi. Ce putem face?Să ne întrebăm de ce ascunde în spatele acestei nevoi de a face shopping!

Pentru a mă vindeca ar fi bine să îmi fac un plan înainte de a merge la cumpărături şi să îmi dau seama care este frustrarea mea. E recomandat să vă pregătiţi voi înşivă de acasă cu anumite reguli pentru a face faţă cumpărăturilor în exces şi să rămâneţi în limitele acestui plan

– identific persoana căruia ii fac cadou

– mă gândesc dacă e ok cadoul care doresc să-l cumpăr

– mă întreb de cel puţin 5 ori înainte de a plăti”, recomandă psihologul Călin Secan.

De asemenea, dacă ne raportăm strict la cadouri pentru alte persoane, pentru a evita cumpărăturile în exces, care la urmă se finalizează prin sume mari de bani cheltuite, se recomandă achiziţonarea de cadouri personalizate, ceea ce va face cumpărătorul să identifice o calitate/defect al persoanei pentru carecumpără cadou şi să îl transpună într-un cadou, fără a simţi nevoie de a cumpăra mai multe obiecte. Acest lucru elimină şi frica de a nu fi cumpărat cadoul potrivit.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!