N-ai idei pentru desertul din această seară? Recomandarea iernii în materie de clătite

HomeLifestyle

N-ai idei pentru desertul din această seară? Recomandarea iernii în materie de clătite

Clătitele sunt un desert cu care rareori poţi da greş şi pe care îl poţi adapta în funcţie de sezon, de ocazie sau de cei pe care îi inviţi la tine la

Mănâncă bine, gustos și generos, meniul zilei la Yago. Cel mai bun preț, cea mai bună mâncare
Mani Gyenes a fost primit acasă ca un campion. Ce detalii necunoscute a dezvăluit
Poftă de un desert al copilăriei? Poftește la Festivalul Clătitelor de la Moara cu Noroc
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Clătitele sunt un desert cu care rareori poţi da greş şi pe care îl poţi adapta în funcţie de sezon, de ocazie sau de cei pe care îi inviţi la tine la cină. Pentru că este iarnă şi iarna are gusturile ei specifice, şi clătitele pot primi o tentă de sărbătoare. Acestea pot fi adaptate fie ca şi compoziţie, fie ca şi umplutură încât să te ducă cu gândul la iarnă, la serile în faţa focului, la vinul fiert, la mirosul de cozonac şi la atmosfera plăcută în familie.

Alexandra Lipovan deţine cea mai de succes clătitărie din Satu Mare, unde încearcă mereu noi şi noi compoziţii, atât pentru aluatul de clătite, cât şi pentru compoziţie. Pentru că secretul compoziţiei nu îl dezvăluie, ea are câteva recomandări cu privire la umplutură, pentru ca savurarea unei clătite să fie o experienţă deosebită.

„Dacă facem compoziţia cu ceva deosebit, cu tentă de iarnă, cum ar fi nişte coajă de portocală răzuită, nu mai putem să ne jucăm la umplutură. Eu prefer şi recomand în această perioadă compoziţia de măr cu scorţişoară şi ghimbir. Bineînţeles mărul şi ghimbirul răzuite şi în cantităţi în funcţie de gusturi. Mai este foarte delicioasă compoziţia de ciocolată amăruie, cu coajă de portocală rasă şi cardamon”, sunt doar două din exemplele Alexandrei.

Aceasta atrage atenţia asupra foii de clătită în cazul în care punem ingrediente în aluat, riscul ca aceasta să se ardă fiind mai mare în acest caz.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!