Peste 5.000 de misiuni pentru jandarmii sătmăreni

HomeActualitate

Peste 5.000 de misiuni pentru jandarmii sătmăreni

Potrivit bilanţului pe anul 2016 transmis azi de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare, pe linie de ordine şi siguranţă publică în anul 2

Oamenii de afaceri au încununat un an de muncă la „Balul Oamenilor de afaceri” : „Cifra de afaceri a crescut”
Primăria a încasat de la comercianții de la Zilele Orașului 152.000 lei. Bilanțul și mulțumirile primăriei
Jandarmii, la ceas de bilanţ
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Potrivit bilanţului pe anul 2016 transmis azi de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare, pe linie de ordine şi siguranţă publică în anul 2016, activitatea desfăşurată de către structurile unităţii s-a materializat în executarea unui număr de 5.080 misiuni specifice din care aproape 3.800 misiuni de menţinere a ordinii publice, peste 500 misiuni de asigurare a ordinii publice, aproape 300 acţiuni de restabilire a ordinii publice, circa 400  acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii, şapte acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale şi 128 misiuni de verificare şi punere în aplicare a mandatelor de aducere.

Anul 2016 a fost marcat şi de executarea unui număr de  258 misiuni  de asigurare a ordinii publice, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare.

În perioada menţionată, structurile mobile de jandarmi au intervenit pentru aplanarea şi  rezolvarea a aproape 90 de solicitări venite prin 112 şi 211 sau alte solicitări telefonice.

În anul 2016, jandarmii a constatat peste 300 fapte de natură penală, din care 67 constatate în mod independent şi 251 în comun cu poliţia.

Dacă vine vorba despre amenzi, ei bine, cadrele IJJ Satu Mare au constatat şi aplicat aproape 3.000 de sancţiuni contravenţionale din care mai bine de 2.000 sunt amenzi în valoare de peste 700.000 lei.

Când vine vorba de încadrare de personal, Jandarmeria sătmăreană nu stă deloc rău. În 2016 s-au făcut 13 încadrări din care două încadrări de ofiţeri prin trecere din corpul subofiţerilor, trei încadrări de subofiţeri cu absolvenţi din şcolile militare de subofiţeri ale Jandarmeriei Române, patru subofiţeri specialişti proveniţi din sursă externă şi patru personal contractual din sursă externă.

Foarte important, faţă de alţi ani, în perioada analizată, în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, nu s-au comis abateri disciplinare.

Bilanţul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi s-a desfăşurat vineri, 20 ianuarie 2016, în Palatul Administrativ, în prezenţa oficialilor sătmăreni.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!