Sfaturile Grand Fitness! Cât de des să faci cardio

HomeLifestyle

Sfaturile Grand Fitness! Cât de des să faci cardio

“Cardio”, de obicei se află printre primele exerciții cu care te întâlnești atunci când intri într-o sală de fitness, dar sunt și primele exerciții cu

Sportiv al GrandFitness, pe podium la un concurs de culturism din Budapesta
Sfaturile Grand Fitness: 4 Motive surprinzătoare din cauza cărora nu pierzi în greutate
Sfaturile Grand Fitness:7 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a pierde în greutate
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

“Cardio”, de obicei se află printre primele exerciții cu care te întâlnești atunci când intri într-o sală de fitness, dar sunt și primele exerciții cu care te împrietenești atunci când iei decizia de a pierde în greutate. Totuși, exercițiile cardio reprezintă mai mult decât o cale bună de a tortura caloriile.

Este cunoscut că un antrenament cardiovascular sau cardiorespirator necesită mișcări care cresc tensiunea. Scopul psihologic al antrenamentelor cardio este de a îmbunătăți consumul de oxigen al corpului. Altfel explicat, exercițiile cardio îți vor ajuta inima să funcționeze mai puternic și mai eficient, mai intens. Inima ta este un mușchi mare, iar prin cardio tu îl faci mai puternic. Dacă nu ți-am stârnit interesul în urma lucrurile prezentate până acum, uite beneficiile acestora:

  • crește metabolismul
  • reduce riscul bolilor de inimă, reduce colesterolul , reduce tensiunea și diabetul
  • ajută la slăbit
  • întărește inima și plămânii
  • reduce stresul
  • îmbunătățește somnul
  • oferă mai multă energie

Și lista poate continua, ești de acord?

 

Care este cel mai bun tip de cardio?

Cu toate că antrenamentele cardio au un rol important în îmbunătățirea sănătății tale, e ușor să începi. Doar începe să faci mișcare! Exercițiile cardio nu sunt complicate, poți alerga, dansa, plimba,  pedala și încă multe altele. Există foarte mult opțiuni. Plus, în sala de fitness ai la dispoziție suficiente benzi, biciclete, stepere sau eliptici, dar și clase de fitness, cum ar fi antrenamentele HIIT sau High Burn Dance.

Nu uita, nu există “cel mai bun” antrenament cardio. Orice exercițiu care solicită o grupă musculară mai mare, te face să respiri mai greu decât statul pe Facebook și te face să transpire, va funcționa. Un sfat este să încerci mai multe exerciții cardio și să le combini, așa nu o să te plictisești rapid de ele.

Cât de mult? Cât de tare? Cât de des?

E simplu, depinde de scopurile tale! Pentru început, ia-o cu pași mici, ceva ce poți face și te simți bine: astăzi un pic, mâine mai mult și tot așa. Un adult ar trebui să facă cel puțin 100 minute de exerciții cardio cu o intensitate moderată pe săptămână, sau 30-60 minute cu o intensitate mai ridicată. Nu trebuie să poți face atâta din prima zi când ai început sportul, dar propune-ți să fii în fiecare nouă zi mai bun ca la ultimul antrenament.

În concluzie, pe lângă faptul că exercițiile cardio te ajută să slăbești, au și o grămadă de beneficii pentru sănătatea ta!

 

Tu cât de des faci cardio?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!