Sărbătoarea Zilei Internaționale a Francofoniei  la Colegiul Național „Ioan Slavici”

HomeActualitate

Sărbătoarea Zilei Internaționale a Francofoniei la Colegiul Național „Ioan Slavici”

Ieri, 20 Martie 2017, Colegiul Național  „Ioan Slavici” a sărbătorit franțuzeste. Elevi ai claselor IX C, X F și XI F îndrumați și coordonați de do

Sătmărenii, cei mai mari iubitori de teatru din România. Ce spun cifrele
Albă ca Zăpada, scena mprului, în varianta masculină, petrecută la Ardud. Cum a fost fraierit un bărbat de un vânzător de mere
Grup social în curte, dar cu Facebook-ul înainte. Vezi ce comune din judeţ au cei mai mulţi facebook-işti
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ieri, 20 Martie 2017, Colegiul Național  „Ioan Slavici” a sărbătorit franțuzeste.

Elevi ai claselor IX C, X F și XI F îndrumați și coordonați de doamnele profesoare Adriana Chioreanu și Ramona Vagner au participat cu proiecte în limba franceză și materiale promoționale pentru limba și cultura franceză. Elevii au împărțit fluturași cu semnificația zilei și au promovat alături de mascota Salvi imaginea colegiului.

În acest an, profesorii de Limba Franceză afiliați la Asociația Profesorilor de Franceză din Satu Mare (ARPF) s-au hotărât să marcheze nu doar la nivel de clasă și liceu Ziua Internațională a Francofoniei, ci și în spațiul cultural sătmărean.

La inițiativa doamnei profesor Durău Cristina, președintă ARPF, profesori de limba franceză  și  elevi pasionați de limba și civilizația franceză, din județul Satu Mare, au dat startul sărbătorii. Elevii au pregătit cu pasiune în timpul orelor de specialitate materiale despre semnificația Francofoniei și ccea ce reprezintă limba franceză pentru ei. Lucrările și creațiile lor au fost expuse în Centrul Nou, vis-à-vis cu magazinul central Someșul.

După o zi ploioasă și mohorâtă, soarele a ieșit să ne binedispună și să ne invite la dans și cântec în limba franceză. Elevii care au participat și vor participa la Festivalul Cântecului Francofon ne-au încantat cu binecunoscute melodii în limba franceză, după deschiderea oficială, moment în care s-a intonat imnul Franței.

„În speranța că acest eveniment a crescut și promovat interesul pentru limba franceză, așteptăm cu nerăbdare să mai participăm la astfel de reuniuni care promovează cultura, civilizația și limba franceză”, a declarat doamna profesor Adriana Chioreanu, profesor de limba franceză, la Colegiul Național „Ioan Slavici”.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!