O nouă reușită marca Ioana Călin. O rochie de mireasă uriașă, din 360 mp de tul, ia drumul Dubaiului

HomeLifestyle

O nouă reușită marca Ioana Călin. O rochie de mireasă uriașă, din 360 mp de tul, ia drumul Dubaiului

Cu toate că se spune că fiecare mireasă e unică, atunci când vine vorba de rochia ei, fiecare femeie aflată în acest moment al vieții caută să se evid

Cum a ajuns un brand sătmărean să îl îmbrace pe Horia Brenciu si orchestra lui. Colaborarere INEDITă
Colecția de rochii de mireasă a Ioanei Călin a impresionat la New York
Persoana potrivită pentru rochia dorită! Trei locuri din Satu Mare unde poți să îți faci rochia de vis
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cu toate că se spune că fiecare mireasă e unică, atunci când vine vorba de rochia ei, fiecare femeie aflată în acest moment al vieții caută să se evidențieze prin ținuta pe care o abordează. Aceasta reliefează visele pe care ea le-a avut cu privire la acest moment, de când a fost mică și până în prezent.

Ioana Călin este unul dintre designerii care îndeplinește visele femeilor în ceea ce privește rochiile de mireasă, pentru că la ea nu există nimic imposibil, ci doar prea puține încercări realizate pentru a reuși. Așa a luat naștere și una dintre cele mai mari rochii de mireasă create vreodată în România, dintr-o ambiție și o dorință a designerului a a-și depăși limitele.

A început acum șapte ani cu propria rochie de mireasă și de atunci a evoluat atât ca număr de rochii realizate cât și ca și complexitate a acestora. Nu de puține ori cerințele clientelor au fost adevărate provocări, dar cea mai mare provocare și-a făcut-o singură, aceea de a realiza una dintre cele mai mari rochii de mireasă văzute vreodată.

„ A pornit de mult ideea, de mult mi-am dorit să fac o rochie de dimensiuni impresionante, doar că nu prea știam cum. Are o parte, numite falduri, pe care nu am știut exact cum să le fac pentru a ieși așa mari, așa că m-am dus în Italia la fosta mea profesoară, împreună cu carele-am gândit și cu care am făcut tiparul. E o rochie diferită, cine vine la probe își găsește rochia aproape gata,nu se prea poate modifica, e turnată, are cusături mai ciudate. Am avut ideea de mult, dar nu stiam cum o să arate 100%. De vreo patru luni am tot zis ca mă pun pe ea și de două luni lucrăm la ea. Modelistica a durat trei săptămâni și o parte din ea am făcut-o tot în Italia, pentru că e foarte mare și nu aveam spațiu în salon la mine. Întotdeuna mi-a fost frică de ridicol și de copii și de aia am stat mult timp pe ea ca să o facem cum trebuie, nu improvizații ieftine.  ”, povestește Ioana Călin.

Rochir are 2,4 metri diametru la bază, în talie un metru, iar lungimea ei este de 2,8 metri, cu trenă și cântărește aproximativ 20 de kg. Cercurile de dedesubt sunt făcute special pentru ea. Materia primă pentru ea a fost impresionant de multă, fiind nevoie de 360 metrii pătrați de material pentru a o putra crea

Așa cum s-a întâmplat și cu alte ocazii, realizarea ei s-a bucurat de succes mult mai repede decât s-ar fi așteptat. Rochia cu dimensiuni impresionante a fost rapid observată de specialiștii din domeniu, nu doar din țară ci și de peste hotare. Un mare magazin de modă din Dubai, care reunește mai mulți creatori de rochii de mireasă a contactat-o pe creatoarea sătmăreancă pentru a-i propune o colaborare precum și prezentarea rochiei ei în magazinul lor din Dubai.

„ A fost o surpriză pentru mine. Este un magazin care ia rochii de la designeri și le vând mai departe în Dubai. Ei au zis că m-au urmărit mai de mult și le place ce lucrez. M-au chemat să merg la ei pentru o colaborare. O să merg la începutul lunii mai pentru o colaborare. Pentru început am discutat de niște rochii mai simple, dar ei doresc să le duc și rochia asta. Din România nu mai au alți colaboratori, eu voi prima. ”, povestește plină de încântare designerul.

Pe lângă rochia ce o va trimite în Dubai, Ioana Călin va mai realiza încă una, pentru că în doar câteva zile după prezentarea ei publică a și venit prima comandă pentru rochie,de la o clientă din România.

„ Din Satu Mare e mireasa care mi-a comandat rochia. Ea și-a dat comanda pentru o altă rochie, dar când a văzut-o m-a sunat să io dau ei, că s-a visat mereu într-o astfel de rochie. O va costa dublu față de rochia inițială, dar nu a fostasta o problemă. O să fie puțin lucrat la dimensiunea ei, ca să fie adecvată pentru locațiile noastre, căci cu o asemenea rochie e greu de urcat în mașină, de intrat în sala de nunți. O să îi stea bine, că și ea e făcută pentru rochia asta, că am avut și altele la care nu le-a stat bine în rochia asta”, mai completează designerul Ioana Călin.

Ioana mai are și alte proiecte personale pe care care le va realiza în primul rând pentru bucuria ei și nu pentru a le comercializa, așa cum inițial a fost și această rochie. Una dintre acestea va fi o rochie de 30 de kg iar o alta va avea o trenă imensă, așa cum nu s-a mai văzut până acum.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!