Fetița minune a Sătmarului!  Povestea campioanei la raliuri, la doar 13 ani – SUPER GALERIE FOTO

HomeReportaje

Fetița minune a Sătmarului! Povestea campioanei la raliuri, la doar 13 ani – SUPER GALERIE FOTO

Are doar 13 ani și dacă o vezi pe stradă sau în compania prietenelor ei, este ca orice altă fată obișnuită, zâmbește, se joacă și se bucură de viață.

Apel disperat al unei femei către sătmăreni, pentru a o ajuta să își salveze mama: „Ce îi curge prin vene e aproape apă”. SĂ O AJUTĂM!
Mănâncă încet și cald nu repede și prost
Vă e dor de mâncare gătită ca la bunica acasă? O găsiți la Restaurantul Promena
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Are doar 13 ani și dacă o vezi pe stradă sau în compania prietenelor ei, este ca orice altă fată obișnuită, zâmbește, se joacă și se bucură de viață. Dar toată copilăria din ochii ei dispare atunci când se urcă la volan și atenția ei se concentrează exclusiv pe condus. Pentru mulți e ciudat ca un copilde 13 ani să conducă, dar pentru ea este modul în care îi place să își petreacă cel mai mult timpul.

Natalia Ioscak este triplă campionă la rally sprint și este unul dintre cei mai promițători tineri piloți pe care România îi are în acest moment. A urcat prima dată la volan la 9 ani,chiar de ziua ei și de atunci s-a îndrăgostit iremediabil de volan și de caii putere de sub capotă. Primul an a fost mai greu, nu din cauza lipsei de experiență, ci din cauza faptului că nimeni nu s-a gândit să producă echipamente de curse pentru cineva atât de mic cum era ea atunci.

„Într-o zi normală sunt fată obișnuită, am prietene,fac și alte sporturi, cum ar fi handbal, dar la tati nu îi place, că risc să mă lovesc și să nu pot concura. La 9 ani, exact de ziua mea, am urcat prima dată la volan. M-a dus tati pe poligol și a zis să urc în mașină. Așa a început totul. Nu am ajuns la pedale, mi-a pus tati ceva la spate ca să ajung la pedale, că am fost foarte micuță”, afirmă Natalia.

IMG_7989

În cei patru ani care au trecut de la prima experiență la volan și până în prezent Natalia a participat la zeci de curse și a obținut tot atâtea cupe și medalii, pe care le afișează cât de des are ocazia. Nu are unde să se antreneze între competiții, dar șofatul în curge prin vene și asta o ajută ca la fiecare cursă să se prezinte exemplar și să urce pe podium. Cele  130 de cupe îi stau dovadă.

„Cu o polițistă de 25 de ani și cu o fată de 16 ani m-am întrecut ultima dată aici la Satu Mare. La Rally Sprins în Satu Mare am luat trei titluri de campioană, la Time Attack am luat unul, anul trecut și la slalom în paralel am luat tot unul. Și de anul acesta am început să mă dau afară, la Rally Cros. Anul acesta sper să iau locul I la Rally Cros în Ungaria, la categoria junior. ”, afirmă micuța Natalia.

Tatăl ei este cel care o susține și care i-a insuflat această dragoste față de mașini și de raliuri, după ce el și fiul cel mare au fost de asemenea concurenți la diverse cupe rally. Dar din dragoste pentru fiica lor și pentru a-i susține pasiunea și performanța, cei doi au renunțat să se mai dea în concursuri oficiale, pentru a strânge bani pentru Natalia, ca ea să poată participa la cât mai multe etape.

IMG_7966

„Toată lumea care a văzut-o la volan a zis că este foarte bună.Pe acest criteriu eu și fiul meu am renunțat la curse,ca să o putem susține pe ea. Cu fetița ne ducem la un campionat european unde ne trebuie mult maimultăfinanțare,deplasări mai multe. Începem cu 200 de euro chiria pentru mașina lor ne putem da acolo, drumul, cazarea acolo pe trei zile, plus reparații, că de fiecare dată apar probleme. O ieșire în europene merge la 1000. După fiecare concurs reparăm pe mașini, ne ducem și cu noi piese. Acum când s-a răsturnat amtremurat. Știam că nu pot să intru pe pistă, am așteptat cu sufletul la gură să văd că o scoate din mașină.Acesta a fost gândul meu, să o văd că o scoate pe picioare”, afirmă Ioan, tatăl Nataliei.

În acest an Natalia a ajuns pentru prima dată la Campionatele Europene, clasa juniori, acolo unde participarea la o cursă o costă aproximativ 1000 de euro. Toate costurile sunt suportate de către familie, sponsorii fiind prea puțini și contribuit cu un procent destul de mic din ceea ce înseamnă cheltuielile pentru prezentarea la un campionat.

627x0

„Am foarte multe emoții, nu ar trebui să am dar nu pot să scap de ele. Sunt foarte atentă, mai ales la start contează cel mai mult. Trebuie să ne uităm în oglinzi să nu dăm unul de altul.Acum recent m-am rostogolit în Ungaria, am avut un accident, dar a fost totul ok. Nu m-am speriat, încă am râs, m-am încurajat singură, am zis: Bravo Natalia, nu-i nimic, deci nu m-am speriat”, mai afirmă Natalia.

Tatăl Nataliei consideră că următorii doi ani sunt decizi pentru ca fiica lui să ajungă un sportiv de performanță în acest sport, acesta fiind termenul în care crede despre ea că va ajunge la Campionatul Mondial, acolo unde o etapă se ridică la costuri de 6000 de euro și unde nu va face față să îi mai susțină cheltuielile.

IMG_7968 IMG_7969 IMG_8002 IMG_8007

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!