Cum a adus un sătmărean Londra în Satu Mare într-un autobus – de fapt e un bar autobus care întoarce toate privirile

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Când îl vezi prima dată pe stradă te întrebi dacă cumva ai fost teleportat la Londra, dar când te uiți iar în jur îți dai seama că ești tot în Satu Mare. Autobusul supraetajat viu colorat este de vină pentru sentimentul de city break in Anglia care te încearcă pe străzile Sătmarului, acesta fiind de fapt ceva mai mult decât un autobus, este un bar mobil. El aparține antreprenorului Fodor Francisc, care l-a pus în funcțiune la sfârșitul anului trecut, iar de atunci face furori cu el oriunde merge la evenimente.

Totul a pornit de la lipsa de angajați pe care acesta o avea la vechea afacere.

„Ideea mi-a venit după ce am stat cu niște prieteni la o cafea. Noi avem și companie de transport și pentru că nu avem șoferi destui am zis să deschidem și noi o cârciumă, sau în cazul acesta un autobuz în care să lucrez eu în el și va fi suficient să trăim și nu va trebui să ne facem griji dacă avem sau nu avem șoferi. Un prieten mi-a arătat un autobus în bar și am zis că așa vreau și eu. L-am căutat pe net, l-am văzut în Germania, l-am luat și l-am transformat și eu. Nu a fost greu, a fost proiectul unui bătrân de 70 de ani din Germania, care a crezut că după 70 de ani mai poate să muncească într-un autobus de genul acesta, dar și-a dat seama că nu mai poate. După trei ani de negocieri am ajuns să îl iau la un preț mult mai bun decît era listat. ”, afirmă antreprenorul, care este și barman în propria afacere.

Grozăvia un autobus din anul 2000 cu motor V8, transformat total, jos cu toate utilajele și frigiderele și sus cu locuri pentru clienți. Este înmatriculat ca un magazin mobil și cu autorizațiile necesare, plus dreptul de rula pe stradă. Față de cum l-a cumpărat, omul nu a făcut multe modificări, doar câteva utilaje suplimentare sau o rearanjare a lucrurile pentru a-i fi puțin mai ușor de lucrat. Deși orientarea inițială a acestuia a fost de cafenea, sătmăreanul l-a adaptat pentru a fi un loc ideal pentru degustare de vinuri.

„Ideea cu vinurile mi-a venit ulterior, după ce l-am luat, fiind iubitor de vinuri, am spus să facem ceva pe acest domeniu, în special să promovăm vinurile din Satu Mare, care mie îmi plac foarte mult. Așa am dezvoltat această latură a degustărilor de vinuri. Fiind un autobus foarte mare, ne este foarte greu să ajungem la multe evenimente unde ne cheamă lumea, căci e greu cu accesul, dar organizăm propriile evenimente, am reușit să organizăm trei degustări de vinuri cu mai multe podgorii din Satu Mare, până acum.”, mai afirmă Fodor Francisc

Autobusul are toate condițiile pentru clienți, atât aer condiționat cât și încălzire, putând fi prezent la orice fel de eveniment, dacă drumul o permite și locația este suficient de generoasă pentru un astfel de autobus.

„Asta este direcția, să aducem un plus, atât la servicii, cât și la imagine, față de ce se știa până acum la evenimente, adica clasicele tarabe și corturi. ”, explică antreprenorul.

Autobusul consumă aproximativ 30 de litri la 100 de km, asta fără a avea aerul condiționat pornit, pentru că nu e nevoie de el la drum, atâta timp cât el nu rulează pe drumuri având pasageri, ci lumea poate urca în autobus doar după ce acesta este oprit.

„Lumea se uită pe stradă după el, se întreabă ce o fi când îl văd pe drum, asta era la început, când l-am luat în toamnă, acum deja încep să știe despre ce este vorba. Participăm mai mult la evenimente sportive, caritabile, la zile de naștere. Am avut o solicitare să duc elevii la un banchet și mai am o solicitare pentru un chef al burlacilor. Bineînțeles că nu doar îi plimb cu autobuzul, îi și întrețin cu băuturi, șampanie, dar în special vin, că pe vin suntem specializați. ”, povestește șoferul, barmanul și deopotrivă proprietarul mastodontului.

În prezent, când nu e prezent la evenimente, autobusul e garat în curtea unei fabrici din Satu Mare, acolo unde se deschide pentru a servi oamenilor atât o cafea, cât și un pahar de vin, dar doar după terminarea programului, dar poate de asemenea să le pună la dispoziție și preparate de tip fast food.

„E nemaipomenit să avem un astfel de bar în autobus în curtea companiei. Domnul e foarte amabil cu noi. Foarte mult apreciem că e soțul cu autobuzul aici, are mulți prieteni și își face prieteni cu această activitate. E o idee bună a soțului, se poate servi o cafea sau un pahar de vin fie la mână afară cât și sus la etaj. La început lumea vedea asta ca ceva ciudat, dar acum apreciază și vrea să încerce. Până acum doar felicitări am primit pentru această idee, afirmă și soția domnului Fodor, în curtea companiei căreia se află autobusul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

17 thoughts on “Cum a adus un sătmărean Londra în Satu Mare într-un autobus – de fapt e un bar autobus care întoarce toate privirile

  1. The particular Windrider look at coming from Breitling features a dome designed the queen’s as well as bezel with riders an eye (compact square, raised an eye installed inside the frame on the Three, Six, Being unfaithful, and Twelve position). The particular Chronomat Advancement through Windrider collection may be the best-selling Breitling observe.

  2. I blog often and I genuinely appreciate your content. Your article has really peaked my interest. I’m going to take a note of your website and keep checking for new information about once a week. I opted in for your RSS feed as well.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *