Cu poți să reușești în carieră, studiind și muncind doar ACASĂ – povestea unui tânăr care n-a dat Satu Mare pe Cluj iar acum se felicită

Acest material este realizat cu sprijinul WOCO PSC Rom
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Robert este un tânăr sătmărean de doar 29 de ani, care se poate declara un om împlinit din toate punctele de vedere. Dacă în ceea ce ține de viața persoanală, totul a fost conectat cu acțiunile lui, pentru împlinirea profesională a avut nevoie ca un cumul de factori să se alinieze.

Și a reușit.

De șase ani Robert lucrează în domeniul automotivelor, în Satu Mare. A început încă din vreme facultății, fiind școlit la Satu Mare, la extensia Universității Tehnice. A intrat în câmpul muncii acolo unde județul Satu Mare este cel mai bine reprezentat, al producției de piese și componente auto și a crescut profesional. Dar parcă îi lipsea ceva.

Acum câteva săptămâni a văzut un anunț de angajare online, la firma Woco PSC Rom, pentru postul de manager producție și a zis că aceasta este provocarea vieții lui. A decis să lase în urmă postul de manager de proiect pe care îl avea, pentru noua oportunitate. Și nu regretă.

Am găsit anunțul de agajare online și nu am stat prea mult pe gânduri până să aplic. Nu mi-am pus eu mari speranțe că voi fi acceptat, dat fiind faptul că până acum am ocupat o funcție care presupunea cunoștințe și atribuții mai tehnice, iar aceasta nouă este mai mult relaționată cu personalul din producție, dar am zis să încerc. Am fost acceptat rapid și în scurt timp am și început să muncesc. Ca în orice companie, există presiune la nivelul conducerii, există presiunea de a deveni mai buni, de a deveni mai productivi, de a deveni mai competitivi, de a se impune pe piață, dar e apreciez eu foarte mult aici și am observat încă din primele zile este că această presiune nu este transmisă direct muncitorilor, nu sunt sufocați cu presiuni de acest gen, ca în alte fabrici, ci în ceea ce îi privește se caută metode de a munci productiv, dar din plăcere, nu folosindu-se metode de constrângere”, afirmă Robert.

Descriind compania WOCO PSC Rom, Robert afirmă că aici a găsit mixul de personal la care nu visa, cel între oamenii cu experiență în domeniul automotivelor, mai exact al cauciului, care cunosc tot procesul tehnologic și care cunosc standardele, dar și oameni tineri, inovativi, oameni a căror scop este să își folosească în mod liber cunoștințele, inventivitatea, creativitatea, pentru a produce o schimbare în bine în cadrul companiei.

Ținta companiei în care muncesc acum este să se impună ca cea mai bună în domeniul cauciucului pentru industria auto, în această regiune. Pentru a reuși acest lucru s-a investit prima dată în oameni și încă se investește, ceea ce m-a atras și pe mine. Industria auto se bazează pe o continuă reinventare a conceptelor și îmbunătățirea celor deja consacrate și de aceea și în Woco există un mix în toate departamentele, de oameni tineri, ce vin tot timpul cu idei noi și oameni cu experiență, care le adaugă acel plus de valoare.”, mai afirmă Robert.

Deși cu experiența sa în acest domeniu, de 6 ani de zile și cu un CV în care apare postul de Project Manager ar fi putut foarte ușor să părăsească județul Satu Mare, pentru a lucra în Cluj de exemplu, Robert a ales să rămână acasă, asta pentru că în cadrul companiei Woco PSC Rom se simte recompensat și remunerat la nivelul celor de pe o funcție similară cu a lui lui, din Cluj sau alte județe considerate mai dezvoltate ca Satu Mare.

Pe plan profesional Robert își dorește să aducă în compania Woco ceva din cunoștințele lui și din modul în care privește industria auto, iar pe plan personal afirmă că poată să viseze la orice acum, pentru că știe că ocupă locul de muncă ce îl ajută să își îndeplinească orice vis.

(P) – acest material este realizat cu sprijinul Woco PSC Rom

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *