Roboțelul barman, creat de un sătmărean sătul să stea la rând la bar – știe 100 de rețete și prepară un cocktail în 3 secunde

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sătmăreanul Kala Cristian, în vârstă de 27 de ani, a pus „pe roate” și la propriu și la figurat o imagine a ceea ce înseamnă viitorul în domeniul servirii băuturilor. Totul a luat naștere după o experiență în Dubai, unde Cristian a lucrat în domeniul organizării de evenimente și a văzut că multă lume pierde momente importante dintr-un eveniment stând la rând la bar pentru a primi băutura cumpărată.

Invențai sa nu vine nicidecum să scoată „de pe piață” barmanii profesioniști, ci să le dea o mână de ajutor, pentru a fi mai rapizi în servire.

„Totul a început acum aproape 2 ani, în Dubai, unde organizam evenimente diverse – congrese, conferințe, lansări de produse. Prin organizarea de evenimente am fost mereu implicat în domeniul food and beverage, iar când evenimentul era în toi am observat mereu că se stă foarte mult la rând în așteptarea comenzii la bar, astfel foarte multe persoane pierdeau momente importante din eveniment, stricându-le experiența. După multe situații în care și eu la rândul meu am pierdut momente importante din evenimente, stând la bar și așteptând comanda, mi-am zis că e imposibil ca în 2018 să nu existe tehnologii care să ajute barmanul să aibă un service mai eficient”, își începe Cristian povestea.

De la idee până la roboțelul fizic a fost un proces destul de lung și de anevoios, pe care Cristian a trebuit să îl parcurgă cu multă răbdare. Norocul lui a făcut ca exact în perioada în care el gândea acest proiect și avea deja discuții cu producători de dozatoare de sucuri din America și Europa, să dea peste programul Start-up Diaspora, program de finanțare a ideilor de afaceri a românilor care muncesc în străinătate. Având deja un suport financiar, mai trebuia să găsească o firmă care să poată pune în practică toate ideile lui, să le transforme în coduri și într-un program care mai apoi să ajungă să fie un roboțel care prepară cocktail. Iar firma care a făcut toate acestea a găsit-o în Italia.

Aceasta a reușit să dea viață ideilor lui Cristian, creând un roboțel care poate rețină până la 100 de rețete de băuturi, pe care le prepară în doar 3 secunde.

„Robinetul digital e produs și programat de o companie din Italia, în colaborare cu o firmă din UK. Aparatul e legat prin bluetooth la o tabletă, care e “creierul” operațiunii. Poate stoca până la 100 de rețete în același timp, iar timpul de preparare este de  3 secunde pentru orice cocktail, indiferent de numărul de ingrediente.

Tot conceptul „Cocktails on Wheels” se bazează pe ideea de calitate constantă, rețetele fiind respectate milimetric de aparat, fără excepții și pe o servire rapidă, interactivă, care să creeze o experiență unică de servire a băuturilor în cadrul evenimentelor.
Iar în final toată ideea de cocktail bar mobil digital a fost concepută pentru petrecăreți, astfel încât să petreacă cât mai puțin timp la bar, să savureze evenimentul din plin și să nu piardă piesa preferată, un moment unic sau o poză de grup.”, mai povestește Cristian Kala pentru www.obiectiv-sm.ro
Tot roboțelul este încadrat pe un scuter Piaggio Ape, fiind singurul roboțel de cocktailuri din lume în momentul de față.
Prima „ieșire în lume” a roboțelului barman va fi în acest weekend la StreetMusicFestival, unde va prepara cele mai cunoscut sau cele mai inedite cocktailuri, în funcție de preferințe, pentru sătmăreni și pentru toți cei care vor trece pe la festival.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *