VIDEO!!!Cele mai bune pălinci, premiate la Turț. Secretul unei pălinci perfecte, deslușit de un pălincaroș cu experiență

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pe o ploaie mocănească, măruntă și deasă, oșenii din Turț dar și din satele din jur s-au adunat vineri la Turț pentru a cinsti pălinca, produsul tradițional al zonei căreia i s-a dus vestea peste mări și țări pentru tăria și gustul ei.

Deși ploaia nu s-a dat bătută oamenii nu s-au sfiit din a vizita standurile prezente și de a degusta pălinca, schimbând impresii și povestind despre recolta de prune de anul acesta.

„A fost producție bună anul acesta, a fost ceva și a ieșit pălincă bună din ele”, afirmă un oșan aflat la degustare

La eveniment au participat atât producători de pălincă din zona Oașului, dar și din țara Codrului, într-un număr de aproape 200 de producători, care au adus 212 de probe de pălincă, atât clasica pălincă de prune cât și pălincă de măr, păr, caise sau chiar și de căpșuni.

Pentru oamenii din Țara Oașului pălinca este o necesitate, după cum afirmă un producător de pălincă din zonă, care a ținut să menționeze că sătmărenii apelează la pălincă la cele mai importante evenimente din viață, de la botez și până la înmormânare. Acesta a vândut colegului nostru și secretul producerii unei pălinci ideale, dar nu vă deslușim noi acest secret, ci vă lăsăm să urmăriți în video de mai jos acest secret.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *