Sfaturile Grand Fitness: Regimul de hidratare la antrenamentele sportive. De ce este nesănătos să nu bem apă deloc atunci când mergem la sală

HomeActualitate

Sfaturile Grand Fitness: Regimul de hidratare la antrenamentele sportive. De ce este nesănătos să nu bem apă deloc atunci când mergem la sală

Un pahar de apă chiar după ce vă ridicaţi din pat, un pahar de apă înainte de masă, doi litri de apă în total peste zi, sunt chestiuni care ar trebui

Tudor Barbul, antrenorul campionilor de la țară: „Sunt mai buni ca balconiștii”
Simona Pop și Francisc Csipler vor fi premiați și de Consiliul Județean. Sume de patru ori mai mari decât primăria
Sfaturile Grand Fitness: Care sunt greșelile pe care să eviți să le faci pe banda de alergare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Un pahar de apă chiar după ce vă ridicaţi din pat, un pahar de apă înainte de masă, doi litri de apă în total peste zi, sunt chestiuni care ar trebui să fie în obiceiurile de zi cu zi ale tuturor, pentru a se putea bucura de beneficii precum un sistem digestiv funcţional, un corp vitalizat şi energizat, o poftă de mâncare redusă şi automat controlul greutăţii. Dacă toate acestea ni se spun zi de zi în mediul public, nimeni nu spune însă câtă apă trebuie să bem în timpul unui antrenament, dar mai ales cum să o bem.

Nicu Vonet, antrenor de fitness la Satu Mare, cu ani buni de experienţă în domeniu, dezvăluie câteva dintre metodele pe care le aplică celor care apelează la el pentru a slăbi, atunci când vine vorba de apă.

„Recomandat în timpul unui antrenament este consumul a cel puţin o jumătate de litru de apă. Nu ştiu dacă există un maxim, asta e în funcţie de organism, de cât transpiră fiecare, de cât e de intens antrenamentul, dar undeva la doi litri. Apa e necesară pentru vitalizarea corpului, pentru revenire, pentru hidratare. Muşchii sunt 80% apă, vă închipuiţi cum ar fi doar să transpirăm şi să nu mai consumăm înapoi apă?”, explică Nicu Vonet.

Acesta consideră total greşită practica unora de a nu consuma deloc apă la antrenamente. Cei care fac acest lucru motivează că se simt balonaţi şi greoi după ce beau apă, Nicu Vonet afirmând că aceştia sunt cei din categoria celor care nu ştiu cum să bea apă la un antrenament.

„Depinde de tipul de antrenament şi de cât e de intens. Dacă vorbim de antrenament cu greutăţi, eu recomand să se bea apă după fiecare serie sau o dată la două serii. Dacă este un antrenament cardio, cam o dată la 5 minute de alergare sau de pedalat, în funcţie de antrenament. La sporturile cardio e mai greu, cele în sală, cu antrenor, că acolo nu se poate opri antrenorul de fiecare dată să bem noi apă fix după cinci minute, dar e bine să o avem aproape şi să consumăm puţin de câte ori putem. E important şi cum bem. Nu bem o jumătate de flacon o dată, că atunci clar că ne vom simţi greoi şi parcă şi sătui. Trebuie să iei doar o înghiţitură, cât să îţi umezeşti gura. Nu trebuie nici să îţi treacă de sete cu cât bei, dar nici să nu bei deloc pentru că nu îţi e sete”, explică Nicu Vonet modul în care e recomandat să bei apă la antrenamente.

Antrenorul recomandă atenţie la apa cu lămâie în timpul antrenamentelor, care este foarte bună, dar care în exces poate duce la aciditate ridicată.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!