Primarul Kereskenyi se ferește să promită marea cu sarea: „ O sală cu 3000 de locuri e ceva realist pentru noi”

HomeActualitate

Primarul Kereskenyi se ferește să promită marea cu sarea: „ O sală cu 3000 de locuri e ceva realist pentru noi”

Primarul Kereskenyi Gabor a afirmat că promisiunile de investiții ale vechii conduceri au fost exagerate. Acesta a primit de la Compania Națională de

Comoara lui Nicu Pop, ascunsă într-o grădiniță ce stă să se dărâme
Jandarmul care crește una dintre speciile de găini autohtone pe cale de dispariție.
Ciprian Craciun ales coordonator judetean al PES activists Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primarul Kereskenyi Gabor a afirmat că promisiunile de investiții ale vechii conduceri au fost exagerate. Acesta a primit de la Compania Națională de Investiții promisiunea sprijinului pentru o sală polivalentă de 3000 de locuri, mai mică decât ce promitea vechiul primar Coica.

 

 

Noul primar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a avut prima apariție publică de când a fost investit primar, pentru a exprima prin intermediul presei primele impresii cu privire la ce a găsit în primpărie la două săptămâni de când a preluat fotoliul de primar. Primarul a fost însoțit de viceprimărița Doina Feher, despre care a afirmat că va avea atribuții în domeniul protecției sociale și al învățământului, dar lucrurile nu sunt încă 100% stabilite.

Kereskenyi Gabor a apreciat că promisiunle vechii conduceri au fost exagerate, acesta discutând în cursul săptămânii trecute cu reprezentați ai Ministerului Dezvoltării și ai Companiei Naționale de Investiții. Lucrurile se pare că nu sunt tocmai așa cum erau prezentate de vechiul primar. În primul rând șansele ca stadionul Olimpia să fie cuprins la finanțare pe CNI sunt nule, iar cât despre o sală polivalentă rămâne în picioare doar varianta unei săli de 3000 de locuri, și nu de 5000 cum se promitea:

„Dacă găsim un teren pe care mai apoi să îl predăm celor de la CNI ei se vor angaja pentru realizarea unei săli de sport polivalente, dar una de aproximativ 3000 de locuri, nu de 5000 cum afirma vechea conducere, acelea fiind afirmații nerealiste”, afirmă primarul Kereskenyi Gabor.

Acesta este dezamăgit de modul „ pe repede înainte” în care s-a făcut treaba la primăriei înainte de încheierea mandatului vechii conduceri. În urma verificărilor pe teren făcute de către echipa primarului s-a constata că s-au realizat doua investiții pe terenurile private ale oamenilor. Una dintre ele este la intersecția străzilor Prahovei colț cu Oituz, un spațiu de joacă, dar și o parcare pe o suprafață de 6000 de metrii pătrați, pe strada Jubileului, ambele terenuri fiind ale persoanelor fizice, nu proprietatea primăriei.

Primarul Kereskenyi promite că lucrurile vor fi făcute mai calculat în următoarea perioadă, dar și cu mai multă responsabilitate. Primele schimbări în primărie se văd deja, certificate de urbanism, autorizațiile de construcție și alte astfelde acte sunt eliberate în 3-4 zile și oamenii nu mai sunt ținuți 60 de zile pentru a intra în posesia lor. De asemenea primarul le-a cerut funcționarilor ca în primărie să circule petițiile cetățenilor și nu aceștia să fie plimbați de la un birou la altul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!