Se anunță din nou caniculă! Vezi ce cocktail să comanzi pentru a te răcori

HomeActualitate

Se anunță din nou caniculă! Vezi ce cocktail să comanzi pentru a te răcori

Canicula s-a instalat în mai toate colţurile ţării şi lumea caută oaze de umbră şi de apă pentru a se ascunde de căldura excesivă. Pentru cei care ale

Ștrandurile din județul Satu Mare se deschid în weekendul prelungit de 1 Mai. Unul singur se deschide doar în iunie
Colțul de rai din mijlocul pădurii. Cum arată fosta „Vama Veche” a Sătmarului, acum un loc exclusivist
Un nou loc de relaxare, de plajă și bălăceală se deschide în weekend în județ – servicii și condiții extraordinare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Canicula s-a instalat în mai toate colţurile ţării şi lumea caută oaze de umbră şi de apă pentru a se ascunde de căldura excesivă. Pentru cei care aleg piscina ca loc de relaxare şi răcorire, e bine de ştiut că un cocktail potrivit poate aduce o senzaţie fresh şi energizată, contribuind la scăderea temperaturii din organism şi la crearea unei senzaţii de răcoare.

Adrian Lăcătusu

Adrian Lăcătusu – barman

Fructele de sezon potrivite pentru astfel de cocktailuri sunt piersicile, care îşi fac foarte bine simţită prezenţa în cocktailurile pe bază de spumant sau de Jagermaister.

Adrian Lăcătuşu, unul dintre cei mai recunoscuţi barmani la nivel naţional recomandă:

„Recomand în primul rând cocktailul Domaine de la pesch. Un lichior de piersici sau un piure de piersici dacă e vorba de doamne şi domnişoare, că tot e sezonul piersicilor, cu spumant, mentă şi fresh de lămâie. Decorezi cu mentă şi cu o felie de piersică. Sau chiar cu o felie de piersică deshidratată, tăiată în rondea, o deschidratezi şi poţi înfinge bucăţica de mentă în rondeaua de piersică, ceea ce îi dă îi dă o culoare mai aparte”, explică Adrian despre cockailurile pe care le recomandă atunci când vine vorba de o băutură la piscină, în special domnişoarelor.

Pentru domni, care sunt caractere mai puternice şi care asimilează mai bine alcoolul chiar şi pe aceste călduri, se poate reinterpreta cocktailul cu o băutură mai puternică.

„Mai e o variantă pentru cocktail de piscină, tot cu fructe de sezon, pentru domni. Cu Jager, piersici, mentă, fresh de lămâie, cranberry. Se numeşte Deers Smah. Eu am reinterpretat reţeta, se poate fără cranberry, am dat shake la Jager cu piersici, mentă, fresh de lămâie, am strecurat în pahar, am pus gheaţă şi am pus top prosecco roze. E foarte răcoritoare şi nu te lasă să te îmbeţi rapid”, prezintă Adrian Lăcătuşu cea de-a doua băutură a verii pentru piscină.

Cocktailurile se servesc cu gheaţă pentru o senzaţie şi mai puternică de răcoare şi se recomandă a se servi într-un timp relativ scurt de la preparare, pentru a nu se topi gheaţa, aceasta diluând băutura şi schimbându-i gustul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!