Se anunță din nou caniculă! Vezi ce cocktail să comanzi pentru a te răcori

Canicula s-a instalat în mai toate colţurile ţării şi lumea caută oaze de umbră şi de apă pentru a se ascunde de căldura excesivă. Pentru cei care aleg piscina ca loc de relaxare şi răcorire, e bine de ştiut că un cocktail potrivit poate aduce o senzaţie fresh şi energizată, contribuind la scăderea temperaturii din organism şi la crearea unei senzaţii de răcoare.

Adrian Lăcătusu – barman
Fructele de sezon potrivite pentru astfel de cocktailuri sunt piersicile, care îşi fac foarte bine simţită prezenţa în cocktailurile pe bază de spumant sau de Jagermaister.
Adrian Lăcătuşu, unul dintre cei mai recunoscuţi barmani la nivel naţional recomandă:
„Recomand în primul rând cocktailul Domaine de la pesch. Un lichior de piersici sau un piure de piersici dacă e vorba de doamne şi domnişoare, că tot e sezonul piersicilor, cu spumant, mentă şi fresh de lămâie. Decorezi cu mentă şi cu o felie de piersică. Sau chiar cu o felie de piersică deshidratată, tăiată în rondea, o deschidratezi şi poţi înfinge bucăţica de mentă în rondeaua de piersică, ceea ce îi dă îi dă o culoare mai aparte”, explică Adrian despre cockailurile pe care le recomandă atunci când vine vorba de o băutură la piscină, în special domnişoarelor.
Pentru domni, care sunt caractere mai puternice şi care asimilează mai bine alcoolul chiar şi pe aceste călduri, se poate reinterpreta cocktailul cu o băutură mai puternică.
„Mai e o variantă pentru cocktail de piscină, tot cu fructe de sezon, pentru domni. Cu Jager, piersici, mentă, fresh de lămâie, cranberry. Se numeşte Deers Smah. Eu am reinterpretat reţeta, se poate fără cranberry, am dat shake la Jager cu piersici, mentă, fresh de lămâie, am strecurat în pahar, am pus gheaţă şi am pus top prosecco roze. E foarte răcoritoare şi nu te lasă să te îmbeţi rapid”, prezintă Adrian Lăcătuşu cea de-a doua băutură a verii pentru piscină.
Cocktailurile se servesc cu gheaţă pentru o senzaţie şi mai puternică de răcoare şi se recomandă a se servi într-un timp relativ scurt de la preparare, pentru a nu se topi gheaţa, aceasta diluând băutura şi schimbându-i gustul.
ULTIMELE ȘTIRI
13 cadre noi la ISU Satu Mare, încadrate din sursă externă
Sătmărean acuzat de agresiuni sexuale, adus acasă din Italia pentru a fi închis
Peste 30 de militari sătmăreni au "ocupat" Centrul de Transfuzii, cu gânduri de bine
Au început înscrierile pentru expozanții la Agro Expo 2025
Sătmărean aflat la limita comei alcoolice, prins în trafic pe străzile din municipiu
Biciclist accidentat pe centura de ocolire a municipiului Satu Mare
Zeci de percheziții în Satu Mare, în această dimineață, în dosare de evaziune fiscală la firme ce co...
Anunț ADP - sătmărenii care au deja un loc de parcare, dar au mai multe mașini și mai doresc unul, p...
Klaus Iohannis a plecat oficial de la Cotroceni - Ilie Bolojan a preluat interimatul
O fermă de vaci Angus de carne, cu abator propriu, se deschide anul acesta în județul Satu Mare
Două petreceri dedicate femeii, la Restaurant Miorița, în 7 și 8 Martie
Primăria Satu Mare a obținut de la București banii pentru plata rămasă pentru lucrările de la al tre...
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare