Bacalaureat 2016 Satu Mare. Elevii au „rupt” ușa liceului la ieșirea de la ultima probă; „Am scăpaaat!”

HomeReportaje

Bacalaureat 2016 Satu Mare. Elevii au „rupt” ușa liceului la ieșirea de la ultima probă; „Am scăpaaat!”

Vineri, 8 iulie, elevii au susţinut ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere, biologie sau geografie, în funcţie de specializarea fiecăruia din

BACALAUREAT 2016 Satu Mare. Astăzi se afișează rezultatele de la bac
A suflat vântul la afișarea rezultatelor la bac. Elevii au stat acasă să își vadă notele
Două licee din Satu Mare își împart în mod egal cel mai mare număr de locuri din „ TOP 10 medii la Bac”.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Vineri, 8 iulie, elevii au susţinut ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere, biologie sau geografie, în funcţie de specializarea fiecăruia din anii de liceu. La centrul de testare de la Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, unde pe lângă elevii instituţiei au mai fost arondată încă două licee, subiectele au venit cu întârziere. 15 minute au aşteptat elevii în plus peste ora programată pentru a putea începe să scrie.

Primii elevi care au ieşit din examen au făcut-o dupa o oră şi jumătate de când au început să scrie. Aceştia au „rupt” uşile liceului şi au luat-o la pas cât mai departe de instituţia de învăţământ, primii dintre ei neaşteptându-şi colegii pentru a dezbate subiectele.

„Bineee, am scăpat. Gata cu bacul. A fost chiar uşor, am ştiut tot, trebuie să iau o notă mare”, afirmă primul elev care a păşit afară pe poarta şcolii.

După acesta, poarta a tot început să se deschidă, tot mai des şi elevii să iasă în număr cât mai mare. Sentimentul transmis de aceştia a fost aproape identic, acela că au scăpat de bac, indiferent ce note vor fi afişate la avizier marţi.

„Gataaa, pa pa, plecăm. Repede nu ne mai vedeţi pe aici, am dat bacul, am scăpat, nu mai venim”, a afirmat o domnişoară care împreună cu prietena ei au şi dispărut repede din zonă, fără să se oprească peste drum de şcoală măcar la o ţigară şi la făcut planuri deseară pentru a sărbători.

„Nu-mi vine să cred că e gata. În sfârşit nu o să mai am pentru ce să mă stresez şi pentru ce să îmi bat capul”, afirmă o altă tânără.

Câţiva tineri se adună într-un colţ şi povestesc despre proba la geografie, pe care au susţinut-o. Matematica din cadrul geografiei se pare că le-a dat mai mari bătăi, calculul suprafeţelor agricole punându-i în situaţia de a se contrazice.

„Nu are cum să îţi dea cu virgulă. Trebuia să scazi din cifrele alea mai vechi pe cele mai recente şi dădea acolo un număr. Mie mi-a dat cu minus. Apoi, bine că am trecut, să iau şase, măcar ştiu că am trecut bacul”, îi răspunde un tânăr iubitei sale, care a susţinut tot proba la geografie.

„ Eu m-am pregătit ieri că ne dă proporţii şi să calculez raportul de populaţie, densitatea de locuitori, dar a fost mai uşor. În cel mai rău caz iau 9,30 şi în cel mai bun 9,50, după cum mi-am calculat eu”, afirmă un alt tânăr care se alătură conversaţiei.

Faţă de probele anterioare de la bac, cea de la română şi cea de matematică/istorie, tinerii nu au mai fost la fel de interesaţi să stea şi să dezbată subiectele, să confrunte răspunsurile şi să se autocorecteze, pentru a-şi aproxima nota. Aceştia au savurat momentul finalizării examenului de bacalaureat, răsuflând uşuraţi că au trecut şi de acest hop din viaţă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!