Comuna din județul Satu Mare cu sală de fitness: „Sunt multe femei care vin aici, vor să arate bine“

HomeReportaje

Comuna din județul Satu Mare cu sală de fitness: „Sunt multe femei care vin aici, vor să arate bine“

Într-un mediu rural unde întreţinerea corporală se face cu sapa, conducerea primăriei Tarna Mare s-a gândit să ofere locuitorilor ei o alternativă, o

Accident în sensul giratoriu de la Dedeman. O mașină a ajuns cu roțile în sus
O șoferiță beată a distrus două mașini
Az érettségi, a történelem és a pirosba öltözött hölgy
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Într-un mediu rural unde întreţinerea corporală se face cu sapa, conducerea primăriei Tarna Mare s-a gândit să ofere locuitorilor ei o alternativă, o sală de fitness. Investiţia a fost realizată în urmă cu câteva luni de zile şi este una care s-ar preta oricărui oraş şi chiar şi celui mai pretenţios sportiv din această categorie, fiind bine dotată cu aparate.

Primăria Tarna Mare a realizat investiţia sălii de fitness din fonduri proprii, achiziţia de aparate şi amenajarea vestiarelor costând 35.000 de lei, o sumă deloc de neglijat pentru mediul rural din România de astăzi. Din aceşti bani s-au cumpărat aparatură, de la aparate complexe, la gantere şi haltere, dar şi câteva aparate cardio, astfel încât sala să fie una care să răspundă atât cerinţelor bărbaţilor, cât şi femeilor.

„E o sală dotată bine. Eu am fost şi în oraş la sală şi nu era cu mult mai dezvoltată ca şi aceasta. Vin de trei-patru ori pe săptămână cu câţiva prieteni. De obicei noi suntem 6-7 care venim, aici mai socializăm, facem şi sport, e un mediu ok”, afirmă Florin, un tânăr din comună.

Numărul tinerilor din comună nu este prea mare, noroc cu Liceul Tehnologic din centrul de comună, care mai atrage tineri şi din satele din jur. Pentru ei a fost realizată sala de fitness, astfel încât să aibă un motiv în plus să rămână aici şi să aibă o ocupaţie sănătoasă.

„Am realizat sala de sport pentru tinerii din comună. Nu sunt foarte mulţi, dar există. Nu e neapărat o metodă de a-i opri să plece la oraş sau în străinătate, pentru asta e nevoie de mult mai mult, dar mai bine să îi ştiu că merg la sală şi fac sport şi se menţin sănătoşi, decât să îi văd la bar că beau şi au alte activităţi mai puţin potrivite”, a declarat primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius.

Aceasta consideră că investiţia se va amortiza în aproximativ doi ani, numărul celor care vor frecventa sala urmând să fie şi mai mare atunci când tinerii care se află la muncă în străinătate se vor întoarce acasă în concediu şi din lipsa unei altei activităţi vor prefera să meargă la fitness. Programul sălii este de la ora 17 la 22, pe timpul săptămânii, astfel încât să permită şi celor care muncesc după un program strict să meargă la sport.

„Să ştiţi că avem multe femei care frecventează sala, care merg după muncă să facă sport. Sunt femei măritate, unele au şi copii, dar vor să arate bine şi merg aproape în fiecare după masă”, povesteşte primarul Monica Sobius.

„Vin destui tineri, stau câte o oră,o oră şi ceva, mai şi povestesc, că nu vine nimeni aici ca să se pregătească pentru concursuri de culturism, vin ca să se destindă şi să se întreţină”, afirmă Mariana Feher, administratoarea sălii de sport.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!