Grand Fitness: Ce este „Insanity“, antrenamentul la care puţini curioşi rezistă mai mult de 5 minute: „Îţi vine să vomiţi“

HomeActualitate

Grand Fitness: Ce este „Insanity“, antrenamentul la care puţini curioşi rezistă mai mult de 5 minute: „Îţi vine să vomiţi“

Insanity este cel mai nou şi cel mai solicitant sport cardio căruia încă nu sunt mulţi români care să îi facă faţă cap – coadă în cadrul unui antrenam

Un sătmărean face marele pas spre ultra-maraton și țintește Campionatul European de 24 de ore
„Fabrica” de campioni de la Satu Mare! Doi sătmăreni vor lupta într-o nouă gală la Londra, în iulie
Tu când te întorci la antrenament? Specialiștii GrandFitness recomandă să iei un prieten cu tine
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Insanity este cel mai nou şi cel mai solicitant sport cardio căruia încă nu sunt mulţi români care să îi facă faţă cap – coadă în cadrul unui antrenament. Sportul a apărut în anul 2010, antrenamentul fiind gândit de un fost baschetbalist. După cum îi spune numele, acesta este oarecum „nesănătos”, fiind un stil de antrenament de intensitare foarte mare şi durată extreme de scurtă.

„Antrenamentul în sine durează 30 de minute. Ideal este pentru cei care doresc să slăbească rapid. Este ideal pentru începători să reziste la început 5 minute şi pe urmă să crească timpul acesta de rezistenţă. Exerciţiile sunt mai multe combinaţii de genul: sar cu braţele în sus după care cobor în flotare, fac asta de vreo 30 de ori, după care fac vreo 30 de abdomen, deci asta continuu, după care fac nişte exerciţii de triceps şi iarăşi de abdomen, deci intensitate foarte mare. Pauza este scurtă, şi este dinamică şi nu statică, nu stai nici un moment. Nu este antrenament mai dur în România”, explică Willy Polczer, antrenor la Grand Fitness Satu Mare.

Acesta predă cursuri de Insanity de o bună perioadă de timp şi a întâlnit puţine persoane care să reziste unui antrenament. Nici una dintre acestea nu a rezistat 30 de minute de la primul antrenament.

Willy Polczer afirmă că antrenamentul se dedică în special celor care au practicat alte sporturi cardio, precum tae-bo, şi care au atins nivelul superios la aceste sporturi, acestea fiind genul de persoane care ar putea rezista unui antrenament Insanity.

„Ideea este că slăbeşti în cea mai scurtă durată, dar este numai pentru cei care au o voinţă de fier, pentru că impactul la primul antrenament este de genul: după 5 minute ai inima undeva în gât, nu ai aer, îţi vine senzaţie de vomă”, detaliază Willi Polczer despre Insanity.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!