Trei comune din județ nu au încă viceprimar.

HomeActualitate

Trei comune din județ nu au încă viceprimar.

Luna iunie a fost dedicată în administrația publică constituirii noilor consilii locale și luării în primire de către noii primari a posturilor câștig

Interpretul Nicolae Mureșan a fost propus Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare. Sunteți de acord?
După lungi discuții, consilierii locali au votat pentru creșterea prețului la salubritate
Unul dintre cele mai vechi restaurante din Satu Mare, la mâna consilierilor locali
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Luna iunie a fost dedicată în administrația publică constituirii noilor consilii locale și luării în primire de către noii primari a posturilor câștigate în urma alegerilor din 5 iunie.

La fel ca și în anii trecuți, nu în toate comunele din județ treaba a mers bine încă de la început, în termenul scurs dintre publicarea rezultatelor alegerilor și prima ședință de constituire, noii consilieri locali nereușind să ajungă la un consens între ei, dar și cu primarul, pentru a stabili cui revin alte funcții publice, în special cea de a viceprimar.

Astfel, la prima convocare a Instituției Prefectului s-au constituit 60 de consilii locale și Consiliul Județean. Au avut nevoie de a doua convocare cei din Călinești Oaș, Gherța Mică, Socond și Căuaș iar în Cămârzana bătălia a fost mai cruntă, consiliul local constituindu-se doar la a treia convocare. În cadurl acestor convocări s-au completat comisiile de specialitate și s-au votat viceprimarii.

Trei comune din județ nu au deocamdată viceprimar, alegerea acestuia din rândul consilierilor nerealizându-se până acum. Este vorba despre Păulești, Viile Satu Mare și Racșa, acolo unde primarul în funcție nu ajunge la un numitor comun cu consilierii pentru a stabili care dintre ei va ocupa funcția de viceprimar.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!