A suflat vântul la afișarea rezultatelor la bac. Elevii au stat acasă să își vadă notele

HomeReportaje

A suflat vântul la afișarea rezultatelor la bac. Elevii au stat acasă să își vadă notele

Ministerul Educație a afișat astăzi, 12 iulie, rezultatele examenului de bacalaureat 2016. Anunțate inițial să fie făcute publice la ora 16, rezultate

Două licee din Satu Mare își împart în mod egal cel mai mare număr de locuri din „ TOP 10 medii la Bac”.
Bacalaureat 2016 Satu Mare. Elevii au „rupt” ușa liceului la ieșirea de la ultima probă; „Am scăpaaat!”
BACALAUREAT 2016 Satu Mare. Astăzi se afișează rezultatele de la bac
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ministerul Educație a afișat astăzi, 12 iulie, rezultatele examenului de bacalaureat 2016. Anunțate inițial să fie făcute publice la ora 16, rezultatele au fost afișate pe site-ul ministerului încă de la ora 12:30. Spre deosebire de alți ani, site-ul a rezistat cu brio accesărilor multiple și nu s-a mai blocat sau nu a mai căzut așa că marea majoritate a elevilor au intrat să își vadă rezultatele online.

Numărul mare al celor care au urmărit rezultatele online s-a făcut remarcat și prin numărul mic al celor care au fost prezenți la centrele de examinare pentru a-și vedea notele. La ora 13 la Colegiul Național „Doamna Stanca” nu era nimeni la avizier, deși rezultatele erau afișate, iar 10 minute mai târziu,la centrul de testare de la Colegiul Național „ Mihai Eminescu” erau cel mult 20 de persoane, rezultatele afișându-se în acel moment.

În sala multimedia o mână de elevi împreună cu o profesoară verificau rezultatele colegilor pe internet, cu ajutorul unui proiector. În doar câteva secunde orice nume de care erau interesați era regăsit pe listă, mult mai rapid și mai practic decât pe listele printate, cu scris mic și la care se înghesuie și alții și urmăresc cu tot brațul, nu doar cu privirea, lista cu colegii lor.

rezultate bac

„Dă-i să vedem și la Varga. Uite ce notă a luat și ăsta măi și e olimpic. Și acuma ce a făcut?”, exclamă profesoara.

Notele au cam dezamăgit pe toată lumea, chiar și pe elevii de la cele mai bune licee din județ. Cu toții se așteptau la note mai mari și la o rată de promovare mai mare. În județul Satu Mare au promovat examenul de bacalaureat doar puțin peste 68% din elevi.

„Am văzut și care au depus contestație și s-au ales cu note mai mici. Eu nudepun contestație, am medie peste 8,50, îmi ajunge, sunt mulțumit cu atât și dacă speram la notă mai mare”, afirmă un tânăr în timp ce își verifică din nou notele din dreptul numelui.

„ De ce să depun contestație, dacă atâta am știut? Să stau cu emoții câteva zile pentru ce notă o să iau?”, îi răspunde o tânără băiatului cu care era.

rezultate bac

Cea mai mare notă la bacalaureat, în județul Satu Mare, a fost obținută de careianca Andrada Spanci, care a avut media 9,98. Tânără a fost un elev model de-a lungul celor patru ani și se aștepta la o medie mare la bac, ținind chiar media 10, dar nici cu 9,98 nu este dezamăgită.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!