Două licee din Satu Mare își împart în mod egal cel mai mare număr de locuri din „ TOP 10 medii la Bac”.

HomeActualitate

Două licee din Satu Mare își împart în mod egal cel mai mare număr de locuri din „ TOP 10 medii la Bac”.

Anul 2016 nu a fost cel mai bun an pentru cei care au susținut examenul de bacalaureat, cel puțin din punct de vedere al mediilor obținute, pentru că

BACALAUREAT 2016 Satu Mare. Astăzi se afișează rezultatele de la bac
Bacalaureat 2016 Satu Mare. Elevii au „rupt” ușa liceului la ieșirea de la ultima probă; „Am scăpaaat!”
A suflat vântul la afișarea rezultatelor la bac. Elevii au stat acasă să își vadă notele
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Anul 2016 nu a fost cel mai bun an pentru cei care au susținut examenul de bacalaureat, cel puțin din punct de vedere al mediilor obținute, pentru că subiectele au fost considerate accesibile de toată lumea. Dacă în anii anteriori media 10 nu a fost imposibilă, în acest an nici un elev nu a reușit bacul perfect, cel puțin nu ala cum și-ar fi dorit unii profesori corectori care au dat la unele materii 9,95, depunctarea fiind suficientă cât Andrada Oana Spanci, de la Liceul Teoretic Carei să nu obțină media 10 la Bacalaureat ci doar 9,98, aceasta fiind pe primul loc în județ ca medie obținută la bacalaureat, iar Liceul Teoretic Carei primul pe județ.

Nu doar cea mai mare medie la bacalaureat este o dispută ci și ordinea liceelor în funcție de notele obținute de elevi. În TOP 10 Medii la Bac se află patru licee. Cei mai mulți elevi în primii 10 îi au Colegiul Național „Mihai Eminescu”, patru la număr, aceștia fiind Goie Anamaria  – 9,93, Varga Diana – 9,90, Bilanici Carina – 9,85 și Mondoacă Anamaria – 9,85. Tot patru elevi are clasați în primii 10 șI Colegiul Național „Domna Stanca”, elevii cei mai silitori fiind Fiat Cristina – 9,91, Tiution Dumitrița – 9,90, Toth Larisa – 9,85 și Cotuna Cristina – 9,83. Tot în top 10 mai are clasat un elev cu medie mare, chiar al treilea în ordinea mediilor și Liceul Teologic – Catolic „Ham Janos” Satu Mare, fiind vorba de eleva Mares Eszter care a obținut media 9,93.

Clasamentul privind rata de promovabilitate în funcție de licee arată puțin altfel, surpriza reprezentându-o Colegiul Național „Doamna Stanca”, această instituție nefiind în primele cinci. Clasamentul este format din:

Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare 98,45%

Colegiul Național “Ioan Slavici” Satu Mare 90,45%

Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” Satu Mare 88,64%

Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare 86,84%

Liceul Teoretic Carei 85,54%

 

La capătul opus al clasamentului se află trei instituții de învățământ din municipiul Satu Mare, una din orașul Livada și una din orașul Ardud, după cum urmează:

Liceul Tehnologic “George Barițiu” Livada 15,00%

Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” Satu Mare 14,81%

Colegiul Tehnic “Unio-Traian Vuia” Satu Mare 14,29%

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Satu Mare 8,33%

Liceul Tehnologic Ardud 0%

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!