Liniște în penitenciarul Satu Mare. Deținuții nu se plâng de condiții

HomeActualitate

Liniște în penitenciarul Satu Mare. Deținuții nu se plâng de condiții

Penitenciarul Satu Mare nu are probleme în ceea ce privește comportamentul deținuților, aceștia fiind deocamdată liniștiți, fără să pornească revolte.

Consilierul Județean Adrian Cozma propune ca deținuții să fie angajați în fabrici și folosiți la construirea de autostrăzi
Deținuții din Satu Mare au curățat digul și au jucat fotbal pe stadionul Dinamo
Ești curios cum arată Penitenciarul în interior? Vino marți la „Ziua Porților Deschise”!
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Penitenciarul Satu Mare nu are probleme în ceea ce privește comportamentul deținuților, aceștia fiind deocamdată liniștiți, fără să pornească revolte. Spre deosebire de alte penitenciare din țară situația nu este tensionată și lucrurile se desfășoară în parametrii normali.

 

În majoritatea penitenciarelor din țară situația este extrem de tensionată de câteva zile, după ce deținuții au început să se revolte și să refuze mâncarea, în semn de protest față de condițiile de detenție. Aceștia contestă confortul și umanitatea celulelor precum și hrana pe care oprimesc, gesturile lor fiind duse la extrem pentru a atrage un semnal de alarmă în acest sens.

Dacă în unele penitenciare deținuții au refuzat să primească hrana, intrând într-o grevă a foamei, în altele situația a fost mai gravă, fiind nevoie de intervenția jandarmilor pentru a potoli spiritele sau a fost nevoie ca deținuții să fie coborâți de pe acoperișul clădirii penitenciarului, unde s-au urcat pentru a atrage atenția asupra protestului lor.

La penitenciarul din Satu Mare lucrurile sunt liniștite și toată activitatea decurge normal, fără incidente. Reprezentanții penitenciarului afirmă că deținuții încarcerați la unitatea lor nu au protestat și nu s-au arătat în nici un fel antrenați de gesturile celorlalți deținuți din țară.

„Este liniște. La Satu Mare nu s-au înregistrat evenimente de genul celor din alte penitenciare. Este liniște deplină aici. În toată țara, inclusi și la noi s-au luat măsuri pentru a se interveni dacă este cazul”, a declarat subinspectorul Marius Cârjan, șef de tură la Penitenciarul Satu Mare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!