Schimbări majore în traficul de pe podul Golescu. Adrian Albu :„Trebuie să încercăm”

HomeActualitate

Schimbări majore în traficul de pe podul Golescu. Adrian Albu :„Trebuie să încercăm”

Comisia de circulație a municipiului Satu Mare s-a întrunit astăzi, 15 iulie pentru a discuta propunerile care au fost lansate pentru decogestionarea

Podul Decebal se închide azi. Dimineața circulația a fost normală
Lucrările și aglomerația de pe drumul Careiului mai durează încă două săptămâni
Diaspora e-n noi și-n trafic zi de zi. Doar că fără manele
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comisia de circulație a municipiului Satu Mare s-a întrunit astăzi, 15 iulie pentru a discuta propunerile care au fost lansate pentru decogestionarea traficului din oraș, în special cel de pe podul Golescu, care a devenit supraaglomerat după ce circulația pe podul Decebal a fost restricționată. Prima propunere, care va fi și pusă în aplicare începând de sâmbătă, 16 iulie, a fost interzicerea ieșirii mașinilor de pe Strada Lalelei, din cartierul Micro 16, pe pod, prin acea rampă existentă, permițându-se doar intrarea în cartier. Acel nod provoca de multe ori ambuteiaje și era unul dintre factorii care îngreunau circulația pe pod. La pachet cu această măsură se va interzice și întoarcerea de pe banda stângă ce coboară de pe pod înapoi pe pod, practică des întâlnită la șoferi.

De săptămâna viitoare se va lua și măsură benzii reversibile.Mai exact, în intervalul orar 11 – 17 o bandă de circulație dintre intersecția Crinul spre Piața Mare se va transforma în sens invers, fiind folosită pentru golirea mai rapidă a podului. Delimitarea se va face prin stâlpi reflectorizanți, care vor fi mutați zilnic la ora 11 și la 17, aceștia urmând să rămână în restul orarului pe mijlocul podului, de-a lungul acestuia. Împreunp cu această măsură se va modifica și funcționarea semafoarelor de la Crinu, astfel încât la coborârea de pe pod va fi simultan verde la cei care merg în față și merg la stânga spre fabrica de pâine, pentru a oferi astfel un timp mai lung de a intra, respectiv ieși din intersecție celor care coboară de pe pod.

Adrian Albu, viceprimarul municipiului Satu Mare a declarat: „ Aceste măsuri par cele mai potrivite acum, Nu avem de unde să știm cum vor funcționa și cine va muta zilnci stâlpii de delimitare a benzilor, dar trebuie să încercăm și această metodă să vedem cum va merge și dacă va ajuta”.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!