Zilele Partium vor avea în acest an cea mai lungă desfășurare: 11 zile de sărbătoare

HomeActualitate

Zilele Partium vor avea în acest an cea mai lungă desfășurare: 11 zile de sărbătoare

  Zilele Culturale Maghiare Partium au ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, pe care organizatorii o consideră una jubiliră, un moment de

Ce pierzi dacă nu alegi un meniu de nuntă all-inclusive? O grămadă de timp, răbdare și bani
Primul concurs forestier TimberKing la Satu Mare. Publicul, invitat să concureze în probe speciale
Recital muzical Hernádi Judit în programul Zilelor Maghiare Partium
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

 

Zilele Culturale Maghiare Partium au ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, pe care organizatorii o consideră una jubiliră, un moment de a privi în urmă la toate edițiile, de a da un raport despre cum această sărbătoare a evoluat și este privită și ca un motiv în plus ca ediția din acest an să fie una specială. Zilele Culturale Maghiare Partium vor avea loc în perioada 19-28 august și vor reprezenta o adevărate desfășurare de forțe pentru organizatori, dar o distracție continuă pentru participanți.

„Am ajuns la cea de-a XV-a ediție, pe care noi o considerăm una jubiliară, una în care trebuie să facem un raport a ceea ce am făcut până acum. Cu fiecare ediție au reușit să facem evenimentul mai mare și mai reușit și am devenit în timp un eveniment foarte important în județ și în regiune, poate cel mai important, cu cei mai mulți spectatori, nu doar din Satu Mare și județele din jur, ci și din Ungaria și Ucraina”, a declarat Szocs Peter, reprezentantul fundației Identitas, unul dintre organizatorii evenimentului.

„Țin mintă că acum 15 ani, la prima ediție, eram doar un tânăr care m-am oferit voluntar în organizarea evenimentului. Am adus atunci o scenă de la Carei, pe care am instalat-o. Era grea și din piese de fier și pe aia am lucrat atunci”, și-a amintit primarul Kereskenyi Gabor interacțiunea sa cu prima ediție a Zilelor Partium.

Evenimentul se desfășoară în organizarea UDMR și a fundației Identitas, dar cu sprijinul mai multor organizații și fundații, al voluntarilor dar și cu ajutorul financiar al administrației locale și județene. Organizatorii se mândresc că de la an la an au reușit să reducă necesarul financiar din bani publici și să adune tot mai multe firme care să sponsorizeze evenimentul.

„Anul acest vom mai avea nevoie de undeva doar la 35% contribuție din bani publici pentru organizarea evenimentului. Totul va costa aproximativ 400.000 de lei și doar o parte va fi din bani de la primărie și Consiliul Județean,pentru că am reușit să aducem alături de noi multe firme care ne-au sponsorizat”, a declarat Stir Peter, unul dintre organizatori.

Evenimentul va debuta pe 19 august și promite vizitatorilor un program diversificat și pe toate gusturile, în fiecare zi. Totul se va desfășura pe cele cinci scene amplasate în oraș, punctul 0 al manifestărilor fiind în Grădina Romei, dar concerteimportante vor avea loc și în centrul orașului. Două scene vor fi amplasate în Grădina Romei, una la Turnul Pompierilor, una în centrul nou iar a cincea scenă va fi amplasată pentru 3 zile în fața Episcopiei Romano Catolice. Dintre trupele celebre care vor ajunge la Satu Mare cu ocazia Zilelor Partium se numără: Magna Cum Laude, Dolly Roll, Intim Torna Illegál, regele Istvan, Kiscsillag, Szikora Robert  es R-Go.

 

„Acest eveniment, deşi poartă denumirea Zilele Culturale Maghiare Partium, nu este un eveniment dedicat în special maghiarilor, este dedicat sătmărenilor, este evenimentul sătmreănilor, la care în fiecare an participă alături de maghiari români, şvabi şi alte naţionalităţi”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!