Prima ședință, primele contre. Adrian Ștef a învățat de la liberali să facă opoziție și acum îi atacă cu armele lor

HomeActualitate

Prima ședință, primele contre. Adrian Ștef a învățat de la liberali să facă opoziție și acum îi atacă cu armele lor

Raportul de forțe în Consiliul Județean Satu Mare s-a inversat după alegerile din această vară, iar care au stat patru ani de zile cu drapelul în spat

Primăria vrea sală polivalentă, dar la Noroieni și nu în locul stadionului Unio. S-a temut de samsarii imobiliari până acum și a ținut totul secret
Fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Marius Roman, s-a stins din viață
Cine sunt sătmărenii care ar putea să o urmeze pe Ioana Bran în Guvernul Dăncilă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Raportul de forțe în Consiliul Județean Satu Mare s-a inversat după alegerile din această vară, iar care au stat patru ani de zile cu drapelul în spate și au avut de spus ultimul cuvânt în luarea deciziilor cu privire la județul Satu Mare sunt acum nevoiți să joace rolul opoziției dacă doresc să se facă remarcați cu ceva.

Așa cum s-a întâmplat și în ultimii patru ani, cei care fac o opoziție mai vizibilă sunt cei din partidul cu cei mai puțini membrii, care are cam puține șanse să prindă un fotoliu de conducere. Dacă patru ani de zile UDMR a fost cuminte, deși în opoziție, și PNL a fost cel care a condus ostilitățile în opoziție, acum rolul de lider al opoziției îl are ALDE, întrucât PSD încă mai speră că ar putea prinde un fotoliu de conducere, mai ales după alegerile parlamentare.

Adrian Ștef s-a făcut remarcat la prima ședință de consiliu județean și a avut o luare de cuvânt în stilul celor pe care le aveau consilierii Panea și Cozma în mandatul trecut, cerând ca proiectele de hotărâre să fie transmise mai devreme pentru consultare consilierilor. Președintele Pataki Csaba s-a abținut să îi răspundă pe moment consilierului Ștef, dar a revenit la punctul diverse unde l-a atacat discret, dar puternic, pentru faptul că 86% din buget a fost consumat deja de vechea conducere „ și nu de mine, întăresc, nu de mine”, a continuat Pataki Csaba.

IMG_0725

De la această replică a urmat un întreg schimb, în care a intervenit și vicepreședintele Panea iar mai apoi și vicepreședintele Rus, ca toată discuția să plece de la tema organizării și a regulamentului consiliului, la bugete, fonduri și infrastructură. Remarcat s-a făcut și Ciprian Ardelean, care a adresat o întrebare cu privire la drumul județean ce duce la Homoroade, drum a cărei stare este jalnică, întrebare la care a primit rapid răspuns: „ Licitația este contestată de Tehnic Assist”, i-a spus președintele Pataki Csaba, după care în sală a urmat un va de amuzament, cunoscută fiind apropierea dintre Ciprian Ardelean și Mircea Govor și mai departe dintre Mircea Govor și Tehnic Assist.

O intervenție dură a avut și consilierul Virgil Enătescu, cel care a dus discuția la domeniul sănătății, acesta ridicând probleme grave cu privire la spital, dar fără a se feri să atace dur conducerea actuală a spitalului și fosta conducere a consiliului județean. Termenii folosiți de el au fost lipsiți de orice urmă de politețe, deși frumos aleși, fără să indice exact persoane. Prezentă în sală, Marcela Papici s-a abținut să îi dea un răspuns, oprită și de președintele Pataki, care a revenit la votul anumitor consilieri în anumite consilii. În pauza de vot Marcela Papici a avut o discuție retrasă cu președintele CJ Pataki Csaba, aceasta abținându-se să îi dea replica consilierului Virgil Enătescu.

IMG_0711

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0