Unul dintre cele mai mari distribuitori agricoli din județ este de vânzare

HomeActualitate

Unul dintre cele mai mari distribuitori agricoli din județ este de vânzare

Conform site-ului de specialitate www.agrofinanciar.ro, una dintre cele mai mari firme de distribuție din domeniul agricol care activează pe raza jude

28,6 milioane euro disponibili pentru prelucrarea produselor pomicole – Magyar Lorand: `Este o sansa extraordinara pentru agricultorii satmareni`
Grupul PPE din PE, aproape de agricultorii din România şi nu numai
Cum a sprijinit grupul PPE din Parlamentul European fermierii din România și ce măsuri a propus
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Conform site-ului de specialitate www.agrofinanciar.ro, una dintre cele mai mari firme de distribuție din domeniul agricol care activează pe raza județului Satu Mare, Promat Comimpex, este de vânzare, anunțul fiind făcut public pe un site american de specialitate. Firma a avut performanțe financiare bune în ultima vreme și se bucură de încredere din partea agricultorilor din zona Carei – Tășnad, unde are sediul. Redăm în continuare știrea cu privire la vânzarea acesteia.

„Distribuitorii și comercianții agricoli Promat Comimpex (companie controlată indirect de omul de afaceri Cristi Moldovan), Agroind Cauaceu (afacerea lui Dan Corbuț) și Glissando (compania antreprenorilor Ioan Biianu și Radu Ienovan) sunt de vânzare, potrivit unui anunț publicat pe site-ul companiei americane de consultanță Woodbridge International, specializată în fuziuni și achiziții.
Cei trei distribuitori au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 145 milioane de euro și reprezintă puncte de forță în piața de agrobusiness din Banat.
„Cu sediile în vestul României, grupul (de trei companii – n.red.) reprezintă cel mai mare jucător cu acționariat local din sectorul distribuției de input-uri agricole. Grupul constă în trei companii independente, dar sinergetice”, notează anunțul companiei americane de consultanță.
Anunțul „de vânzare” ce se află în prezent deasupra numelor Promat, Agroind Cauaceu și Glissando vine într-un context operațional dificil pentru distribuitorii agricoli de pe plan local.
Situația a generat restructurări în interiorul mai multor companii locale. Primele semne ale dificultăților au apărut atunci când Cătălin Grigoriu (Comfert Bacău) și acționarii Redoxim și-au predat companiile irlandezilor de la Origin Enterprises.
Nici multinaționalele nu au fost ferite de turbulențe în condițiile în care Cargill a închis în primăvară divizia de distribuție de ignrasaminte, pesticide și semințe, iar canadienii de la Agrium au trecut printr-o restructurare și o repoziționare agresivă.
Cele trei companii scoase acum la vânzare operează cu predilecție în Banat, una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale agriculturii locale.
„Există o bază de aproape 2.000 de clienți loiali pentru produse angro și, de asemenea, sute de clienți de retail”, notează anunțul companiei americane.
Deși toate cele trei companii sunt implicate în piață distribuției agricole, afacerile lor sunt specializate pe axe diferite.
Promat are un focus și în zona agriculturii ecologice, iar Glissando operează și o rețea de 40 unități de retail active în vânzare produselor de fito-farmacie.
Cele trei companii controlează și o rețea de silozuri și magazii pentru materii prime agricole cu o capacitate de stocare cumulată de 150.000 de tone.
Cei trei distribuitori concurează pe piața locală cu jucători precum Alcedo, Agricover sau Brise Group.
Piața românească a distribuției de îngrășăminte, pesticide și semințe este o afacere anuală de peste 3 miliarde de euro, iar în comerțul cu cereale, semințe și boabe oleaginoase sunt rulate alte 6 miliarde de euro an de an.”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!