Caravana TIFF la Carei – prima seară, aplauze în ploaie

HomeActualitate

Caravana TIFF la Carei – prima seară, aplauze în ploaie

Caravana Festivalului Internațional de Film Transilvania a poposit în turneul ei prin țară, ca primă oprire, în municipiul Carei. Prima proiecție a în

Caravana TIFF aduce la Satu Mare două documentare fabuloase și scurt-metrajele premiate la TIFF 2018
Vineri revine Caravana TIFF la Satu Mare. Trei zile de filme în aer liber
Caravana TIFF ajunge săptămâna viitoare la Carei
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Caravana Festivalului Internațional de Film Transilvania a poposit în turneul ei prin țară, ca primă oprire, în municipiul Carei. Prima proiecție a început cu mult entuziasm dar s-a terminat prematur pentru unii, alungați de ploaie. Totuși cei rămași au aplaudat la încheierea filmului.

 

 

Un cadru cu încărcătură istorică, un gazon verde și bine întreținut, vreo 200 de locuri pe scaune ocupate la ora începerii filmului, oameni pe pături și mult entziasm. Așa a debutat prima proiecție din cadrul Caravanei TIFF, care a avut loc în municipiul Carei. Filmul „Întâmplări ciudate”a fost primul din cele trei care vor fi proiectate la Carei cu ocazia prezenței caravanei.

IMG_0751 IMG_0756

Lumea nu s-a mișcat și nu s-a foit prea mult în zona destinată filmului, semn că dacă nu afost vorba de cultura pentru astfel de evenimente, cel puțin a existat bun simțul necesar pentru a nu deranja lumea din jur cu plimbări prin fața ecranului de proiecție, vorbit la telefon sau alte activități care nu au legătură cu filmul. Atmosfera a fost atât de liniștită și relaxantă încât doar cerul de deasupra capului și iarba de sub picioare te-a făcut să îți amintești că ești în aer liber și nu într-o sală de cinema.

TIFF Carei

Până și vremea a ținut cu organizatori până laun moment dat, temperatura fiind acceptabilă, până când primii picuri au început să se facă simțiți și lumea a început să părăsească locul destinat vizionării filmului. Totuși, o parte dintre ei s-au încăpățânat să rămână, chiar dacă ploaia devenea tot mai deasă și mai rece. Ascunși sub copaci sau rămași pe scaun sub umbrelă, oamenii au gustat cele șase scurt metraje care au compus prima proiecție până la final, sunetul aplauzelor printre picurii de ploaie fiind sesizabil timp de zeci de secunde.

Miercuri, 20 iulie și joi 21 iulie urmează două noi proiecții în cadrul Caravanei TIFF de la Carei, cu începere de la ora 21:45, intrarea fiind liberă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!