Trei zile cu prințese și cavaleri la Ardud. MedievArtFest a ajuns la cea de-a V-a ediție

HomeActualitate

Trei zile cu prințese și cavaleri la Ardud. MedievArtFest a ajuns la cea de-a V-a ediție

Weekend medieval în micul oraș al cetății, Ardud. Timp de trei zile orașul se întoarce în timp, iar domnii, domnițele, cavalerii și străjerii vor fi s

Festivalul Medieval de la Ardud în imagini – SUPER GALERIE FOTO
În weekend orașul Ardud îmbracă haine medievale. Trei zile cu cavaleri și domnițe
De vineri până duminică cavalerii și prințesele pun stăpânire pe Cetatea Ardudului. Va avea lco MedievArtFest 2017
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Weekend medieval în micul oraș al cetății, Ardud. Timp de trei zile orașul se întoarce în timp, iar domnii, domnițele, cavalerii și străjerii vor fi stăpânii locurilor și mai ales ai cetății, acolo unde toate ordinele cavalerești își vor întinde tabăra și unde vor trăi precum înaintașii, în corturi și cu mâncare la ceaun.

Începând de vineri, 22 iulie și până duminică, orașul Ardud va fi din nou asaltat de mii de persoane curioasă să ia contact cu tot ceea ce însemna viața în evul mediu, muzica vremii și viața cavalerilor. Totul este posibil cu ocazia festivalului MedievArtFest organizat de administrația locală și patronat de directorul artisitic al evenimentului, Liviu Pnacu, directorului teaturlui Scena din Sibiu. Festivalul a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediție și este tot mai important și remarcat la nivelul festivalurilor medievale din țară. Festivalul a luat naștere ca parte a strategie de turism cultural pe care orașul a dezvoltat-o după ce a renovat vechile turnuri ale cetății din Ardud, precum și unul din beciurile din oraș, despre care se spune că lega orașul Ardud de alte puncte importante din județ aflate la zeci de kilometrii distanță, beciuri folosite pentru fuga domnilor din zonă în caz de atacuri.

Festivalul MedievArtFest Ardud se desfășoară la această ediție sub semnul celor 400 de ani de Sheakspeare.

„Toți îl respirăm, toți îl știm, nu are cum sănu ne raportăm măcar o dată în viață launa din operele lui. Toți avem replici din Sheakspeare, cu atât mai mult cred că am ales bine ca această ediție să se desfășoare sub simbolului lui”, a afirmat Liviu Panciu.

Spre deosebire de anul trecut, ediția din acest an nu va fi una teatrală, în care să domine piesele de teatru, care să se desfășoare încontinuu. În acest an inițierea va fi cuvântul de ordine, cu atât mai mult cu cât orașul Ardud își inițiează cu această ocazia proprii străjeri ai cetății.

Febra festivalului se face deja simtiță, nu doar în cetate și la baza ei, acolo unde vor fi cele două scene și unde se va desfășura și acțiunea, ci în tot orașul, o scenă de înnobilare a unui cavaler fiind prezentată în centrul orașului. Din programul artistic al celor trei zile se remarcă în primul rând deschiderea de vineri, unde este așteptată să participe toată suflarea orașului și mulți invitați veniți din județ și din afara lui, pentru a cunoaște viața cavalerilor și spiritul medieval al cetății. Sâmbătă nu trebuie ratate concertele trupelor medievale, care vor avea loc aproape continuu începând cu ora 20, dar și turnirul cavaleresc care va avea loc de la ora 21:45.

Duminică este ziua cu cele mai multe atracții pentru public, începând de la parada costumelor medievale, unde copiii au pregătită o secțiune specială. Dansurile medievale, concertele trupelor medievale, spectacolul cu foc, schimbările de gardă și retragerea cavalerilor sunt alte puncte importante din program, care se vor desfășura pe tot parcursul zilei. La toate acestea se adaugă evenimente culturale conexe, precum simpozionul de istorie cu tema: „Din zilele de zbucium ale istoriei Ardudului”

 

13668909_1811581692406350_3262175587455397573_o (1) 13701249_1811581695739683_7803927561024651696_o

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!