În Satu Mare se plătesc unele dintre cele mai mari despăgubiri RCA din România

HomeActualitate

În Satu Mare se plătesc unele dintre cele mai mari despăgubiri RCA din România

Conform unui material publicat de site-ul www.economica.net, Satu Mare se află în topul județelor unde se plătesc cele mai mari despăgubiri medii în c

24 de persoane au ajuns la urgențe, în urma accidentelor accidente, în doar 3 zile
Accident lângă stația de microbuze de sub podul Decebal. Un pieton a fost luat pe capotă
Accident grav în Botiz. O persoană a ajuns la spital
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Conform unui material publicat de site-ul www.economica.net, Satu Mare se află în topul județelor unde se plătesc cele mai mari despăgubiri medii în caz de accidente auto. Acest lucru s-ar datora drumurilor europene și naționale care tranzitează județul și unde traficul este mai acerb iar viteza folosită de șoferi mai mare, ceea ce duce la accidente mai dese și cu pagube mai mari.

Redăm în continuare materialul apărut pe economica.net

Suceava, Sălaj, Călăraşi, Arad şi Satu Mare sunt judeţele campioane în ceea ce priveşte valoarea daunei medii plătite de asigurtători pentru poliţele RCA încheiate de persoane fizice şi juridice în ultimii trei ani. Explicaţia ar fi dată de faptul că toate sunt judeţe de graniţă, traversate de drumuri importante la nivel naţional şi european, caracterizate de trafic greu, care în caz de accident produce daune morale şi materiale mai mari.

Conform raportului “Analiza reperelor de referință ale pieței RCA” transmis de ASF, primele trei judeţe în ceea ce priveşte valoarea daunei medii sunt, în cazul persoanelor fizice, Suceava (9.401 lei), Sălaj (9.192 lei) şi Călărași (8.127 lei), iar în cazul persoanelor juridice Suceava (16.338 lei), Arad (11.551 lei) şi Satu Mare (11.047 lei). Aşadar, judeţul Suceava este campion absolut atât în privinţa valorii daunei medii plătite pentru persoane fizice, 9.401 lei, cât şi a celei pentru persoane juridice, de 16.338 lei.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) încearcă să ofere o explicaţie pentru acest fenomen: “Motivele care stau la baza unor niveluri mari ale daunalităţii în anumite judeţe pot fi extrem de variate, depinzând în primul rând de cazuistica accidentelor rutiere (ex. comportamentul în trafic al şoferilor, starea infrastructurii rutiere, starea tehnică a autovehiculelor, diferenţe privind daunele morale acordate de instanțe, etc)”.”

Mai mult puteți citi la adresa:

http://www.economica.net/drumurile-mortii-dau-batai-de-cap-asigurtatorilor_122584.html#ixzz4ETD31R1W 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!