Două sătmărence au fost acceptate la Programul de Internship al Guvernului României

HomeReportaje

Două sătmărence au fost acceptate la Programul de Internship al Guvernului României

Guvernul României a ajuns la cea de-a patra ediție a Programului Oficial de Internship.Și anul acesta 200 de studenți vor avea ocazia să muncească cot

Tășnădenii o țin din deplasare în deplasare. O altă delegație a plecat în Polonia
Doar jumătate din primarii din județ acționează pentru a reduce numărul de ajutoare sociale și de asistați
De ce nu sunt toți funcționarii ca ei? Angajații de la buletine au stat și pana la 3 dimineața la muncă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Guvernul României a ajuns la cea de-a patra ediție a Programului Oficial de Internship.Și anul acesta 200 de studenți vor avea ocazia să muncească cot la cot cu funcționarii publici din cele 43 de instituții care au intrat în acest program și care sunt dispuse să împărtășească din experiența angajaților lor studenților români și străini.

Selecția celor 200 de participanți la programul ce durează din 22 iulie până în 22 septemrbie a fost extrem de dură, concurența fiind acerbă. 7400 de persoane s-au bătut pentru cele 200 de locuri, acestea fiind nevoite să treacă de mai multe probe până au fost admise.

Două dintre persoanele care au fost acceptate și care și-au început deja activitatea sunt sătmărence, fiind vorba despre Maria Codrea și Pop Bianca Mara.

 

13781936_1376599539022912_3326360273978454632_n

 

Maria Codrea a fost acceptată în cadrul AFIR- Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, acolo unde va învăța mai multe despre cum se finanțeaza aceste investiții, cum trebuie să arate un dosar și un proiect pentru a primi finanțare, care sunt noile linii și proiecte cu finanțare de la stat și europeană. În cele două luni va avea parte de mai multe cursuri de specialitate și întâlniri cu oameni importanți din domeniul agricol.

„Este o experiență frumoasă, sunt doar de câteva zile aici dar deja am cunoscut mulți oameni interesanți, oameni care au o viziune de dezvoltare asupra agriculturii și a mediului rural. Sunt aici pentru că mi-am dorit mult să aflu mai multe despre domeniul în care studiez și să aflu cum pot fi puse în practică proiecte cu impact major în agricultură”, a declarat Maria Codrea.

13422471_1191139187585879_6998443113893657172_o

Bianca Pop a fost acceptată exact acolo unde a dorit, la cabinetul primului ministru,fiindu-i pentru două luni de zile subordonată consilierului pe probleme de politică externă a primului ministru. Aceasta e încântată de oamenii deschiși pe care i-a întâlnit, aceștia fiind mai deschiși decât se aștepta ea.

„Spre exemplu acum mi-am pregătit agenda cu întâlnirile pe care trebuie să le aibă primul ministru. Eu trebuie să mă interesez de întâlniri, de subiecte de discuție și să găsesc punct comune”, povestește Mara.

 

Cele două fete nu se gândesc încă la posibilitatea de a rămâne din toamnă angajate în sistemul public, dar nici nu exclud acest lucru, fiind tentate de o carieră de funcționar public. Din generațiile anterioare de studenți care au luat parte la programul de internship al Guvernului există persoane care au fost angajate.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!