CARAVANA TIFF – prima seară. O groapă plină cu bun simț

HomeActualitate

CARAVANA TIFF – prima seară. O groapă plină cu bun simț

Caravana TIFF a revenit la Satu Mare pentru ce-a de-a doua ediție a evenimentului. După succesul de anul trecut, nu se putea pune problema că în 2016

Sătmărenii se revoltă! Cea mai periculoasă groapă din oraș, “umpluta” cu o plantă
Drumuri ucigașe! Cauciucurile se rup în gropile din asfalt
Inventarul Gropilor!!! „Mama” Gropilor, pe strada Careiului
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Caravana TIFF a revenit la Satu Mare pentru ce-a de-a doua ediție a evenimentului. După succesul de anul trecut, nu se putea pune problema că în 2016 proiecțiile nu vor prinde la publicul sătmărean.

Cu o oră înainte de începerea proiecțiilor câte un sol al câte unui grup de prieteni a fost trimis la înaintare, să ocupe câteva scaune pentru confortul și liniștea din timpul filmului, urmând ca restul să aducă berea când vor veni, pentru a nu se încălzi de la așteptare. Scaunele s-au ocupat rapid, la fel cum s-au ocupat și scările din groapa din Pasajul Corneliu Coposu, astfel încât cei mai întârziați au stat în picioare sau pe unde au apucat pe timpul filmului, vânând un loc de stat joc de îndată ce unii s-au plictisit sau i-au presat problemele fiziologice să plece.

IMG_1504

Proiecția nu a început tocmai cu dreptul, dar a continuat pas de cadență, în aer simțindu-se o disciplină militărească, dată și de atmosfera filmului și mediul de desfășurare al acțiunii. Cei care s-au aflat acolo doar pentru că filmul a fost unul de Oscar, nu i-a prins sfârșitul, cei care au mers pentru a vedea un film l-au savurat până la sfârșit, iar cei care au fost prezenți pentru că a fost o alternativă la petrecerea timpului liber ar fi rămas încă vreo două ore dacă se putea.

N-au lipsit nici rătăciții, ba unul fără semnal la telefon ca să îi explice iubitei unde a fugit de acasă și că TIFF nu e un bar, ba câte unul antrenat de o vezică plină care i-a dat tupeu să se ia de poliția locală că nu a amenajat WC-uri publice. De parcă era treaba lor. Dar față de anul trecut, toți aceștia nu s-au înmulțit, astfel încât atmosfera a fost una demnă de un festival și bunul simț a fost la el acasă iar filmul a fost unul de urmărit.

Sâmbătă seara atmosfera se repetă, doar filmul se schimbă. De la ora 21:45 va avea loc proiecția filmului „Câini”.

IMG_1500

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!