Weekend încărcat pentru pompierii sătmăreni: două incendii, o descarcerare și un cadavru de căutat în Someș

HomeActualitate

Weekend încărcat pentru pompierii sătmăreni: două incendii, o descarcerare și un cadavru de căutat în Someș

În cursul acestui sfârșit de săptămână, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a două incendii, la un accident rutier şi pentru căuta

Fetiță de 3 ani accidentată la Livada Mică
Biciclist beat, lovit de camion pe strada Barițiu
24 de persoane au ajuns la urgențe, în urma accidentelor accidente, în doar 3 zile
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cursul acestui sfârșit de săptămână, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a două incendii, la un accident rutier şi pentru căutarea – salvarea unei persoane dispărute în râul Someş.

La primul incendiu (29.07. a.c. în Satu Mare), s-au deplasat de urgenţă pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au  intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau la bucătăria unui apartament, existând pericolul extinderii acestoralaîntreagalocuinţă.                                                                                                    Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de aprinderea unui aparat electrocasnic situat în această încăpere şi care a fost lăsat nesupravegheat.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi au fost distruse, atât aparatura electrocasnică, cât şi mobilierul încăperii şi alte bunuri electronice din bucătărie.

În următoarea zi, în jurul orei 15:23, modulul SMURD, compus dintr-un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă, sprijinit de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare, au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui număr de trei victime ale unui accident rutier produs în localitatea Doba. Ajunşi la locul solicitării, salvatorii au găsit şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 47 de ani, rămas încarcerat în vehicul, iar o femeie şi fiica acesteia, au fost rănite. Victima a fost extrasă de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare şi predată echipajelor medicale, iar celor două pasagere li s-a acordat asistenţă medicală la locul evenimentului, ulterior toate victimele fiind transportate la spital.

În seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 22.17 pompierii sătmăreni au intervenit pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Satu Mare, unde au fost mistuite aproximativ 10 hectare de mirişte.

Totodată un echipaj de căutare-salvare, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, au intervenit în cursul dimineţii de ieri pentru căutarea, salvarea unei persoane posibil înecate în albia râului Someş din localitatea Mărtineşti.

Pompierii l-au căutat până seara târziu pe bărbatul dispărut, însă nu au reuşit să-l recupereze, căutările fiind reluate şi astăzi.

 

Sursa: ISU „Someș” Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!