Proiectul baschetului sătmărean pe patru ani: finala ligii și academie de junioare

HomeActualitate

Proiectul baschetului sătmărean pe patru ani: finala ligii și academie de junioare

Baschetul a fost dintodeauna o sensibilitate a celor de la UDMR, fie că au fost sau nu la conducerea municipiului. Aceștia au marșat mereu pentru perf

Luptătorii de la CS JUDO CLUB FUȘLE SECURITY s-au întors plini de medalii de la turneul internațional din Sibiu
Primăria încearcă trecerea juniorilor de la Olimpia la CSM. Deocamdată cei de la PSD le-au stricat planurile
Salvarea sportului sătmărean vine de unde nu se aștepta nimeni. Cine bagă bani la CSM și Olimpia
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Baschetul a fost dintodeauna o sensibilitate a celor de la UDMR, fie că au fost sau nu la conducerea municipiului. Aceștia au marșat mereu pentru performanță la baschet iar acum reveniți la putere iți arată din nou mușchii la acest capitol.

Cu un Fogel revenit la echipă pe post cu putere de decizie și cu spate asigurat de primar și de Magyar Lorand ca director al consiliului director, cei de la UDMR propun din nou ridicarea baschetului din Satu Mare, poate chiar mai sus decât data trecută.

Manager al secției de maschet va este Feleki Zsolt, fost membru al echipei naționale de baschet feminin, cel care afirmă că își asumă atât reușita cât și eșecul marelui plan pe care l-a făcut pentru baschetul sătmărean.

„ Am făcut un proiect pe trei piloni, pilonul unu este motorul baschetului din Satu Mare, echipa mare. Pilonul doi este asociația județeană de baschet, care în ultima vreme nu a avut activitate. Sperăm să relansăm și campionatul județean pentru juniori și să se realizezeproiecte sportive acolo. Al treilea pilon ar fio academie de baschet pe care dorim să o începem din septembrie. Dorim să începem cu șase antrenori care în momentul de față lucrează separat cu copiii. Avem mulți copii care practică baschetul la momentul actual, dar sistemul de învățământ nu e ca pe vremuri și părinții trebuie să susțină deplasările și meciurile copiilor. Obiectivul principal ar fi să dăm jucători la loturile naționale de juniori și la fete și la băieți, după trei patru ani, participarea antrenorilor la stagii de pregătire, să facilităm copiilor cât mai multe deplasări. Un aspect foarte foarte important ar mai fi dezvoltarea marketingului și managementului sportiv”, a declarat managerul secției de baschet Feleki Szolt.

În acest plan al academiei de juniori vor fi angrenate și jucătoarele de la echipa mare care vor petrece vara acasă, acestea urmând să ia câte o grupă de copii pe care să o antreneze, astfel încât peste patru ani când vor încheia cariera să nu înceapă de la 0 în acest domeniu, putând fi potențiale antrenoare pentru academia de baschet. Academia își propune să însumeze în anul 4 aproximativ 500 de copii care să aibă parte chiar și de un nutriționist.

Feleki are un plan pe patru ani și pentru echipa mare, acolo unde au revenit patru jucătoare sătmărence. Acestea vor fi baza echipei, mai ales că regulamentele din liga secundă le cer constant pe bancă cinci tinere sub 20 de ani, și una mereu în teren. La lotul de sătmărence se adaugă o sportivă cu origini în Iași, pe postul de pivot. Acest lot ar trebui să promoveze în primul an, în cel de-a doilea să ajungă în primele patru echipe , în anul trei să fie pe podium iar în anul patru să fie campioanele României, cu prezență în cupele europene din anul 3. Despre jucătoare străine, maxim două la număr, se va vorbi după promovare.

Echipa va fi condusă oficial pe teren de antrenoarea Adriana Pricop, asta pentru că cel care va fi sufletul echipei, Jose Araujo – fostul antrenor de la ICIM Arad, nu poate fi numit oficial antrenor, pentru că liga secundă nu permite antrenori străini. Acesta va fi și cel care va coordona antrenorii de la echipele de juniori, pentru a merge pe un stil comun.

Feleki Zsolt mai are în vizor și alte activități, precum organizarea unei competiții Sport Arena Streetball 3 vs 3 dar și a unui campionat pentru copii, care ține două săptămâni.

Pentru ca toate aceste planuri să prindă viața e nevoie ca secția de baschet să aibă un buget de aproximativ 737.000 de lei

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!